29 september 2015

Het verhuren van je huis is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Marktonderzoeksinstituut GFK en verzekeringvergelijkingswebsite Independer hebben hier gezamenlijk onderzoek naar gedaan. Uit dit onderzoek komt naar voren dat maar liefst 1 op de 10 huishouden overweegt om hun huis tijdelijk te verhuren aan derden. Via websites als Airbnb, Wimdu en VRBO kunnen mensen relatief eenvoudig hun eigen woning verhuren.

Verhuurder niet verzekerd

Wat mensen vaak niet weten is dat zij in veel gevallen niet verzekerd zijn wanneer zij hun woning verhuren. Dit geldt zowel voor de schade die de huurder veroorzaakt, als ook voor de letselschade die kan worden opgelopen door de huurder van het huis. Van de mensen die hiervan wel op de hoogte zijn, geeft een groot gedeelte aan hier geen verzekering voor af te willen sluiten. Een groot risico! Ook Independer geeft aan dat dit zorgwekkend en zéér onverstandig is.

Wanneer de huurder letsel oploopt en arbeidsongeschikt raakt, loopt de letselschade al snel op tot enkele tonnen. Hierdoor kan de woningverhuurder in ernstige financiële problemen komen. Om deze kosten te voorkomen, kan de verhuurder een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten die ook dekking geeft bij tijdelijk verhuur van de woning. Volgens Independer zijn bijna alle huidige verzekeringen niet helder over de dekking bij tijdelijke verhuur, maar vaak wel bij verhuur van een gedeelte van de woning. Er zijn slechts drie woonverzekeringen die bij tijdelijke verhuur van de gehele woning een passende dekking bieden. Dit zijn ASR, Centraal Beheer en Nationale Nederlanden.

Neem geen risico’s bij woningverhuur

Veel mensen nemen het besluit om hun woning tijdelijk te verhuren om meer inkomsten te genereren. Het afsluiten van een verzekering voor tijdelijke verhuur of het overstappen naar een verzekering die dit dekt, brengt in dat geval vaak hogere kosten met zich mee. Echter is een dergelijke verzekering wel van uitermate groot belang. Zoals al eerder gezegd, kan letselschade in de tonnen lopen. Tevens is de schade aan het eigen huis ook niet verzekerd. Wat ons betreft zijn dit geen risico’s die acceptabel zijn. Denk hier dus goed over na als verhuurder en laat u informeren door uw verzekeraar!

Verhuurder aansprakelijk stellen

Heeft u als huurder letselschade opgelopen in een woning die u tijdelijk heeft gehuurd? Dan kunt u de verhuurder aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Schakel kosteloos onze hulp in om hier een schadevergoeding voor te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak gebruik van ons contactformulier.

Doe de letselschadetest!