11 juli 2014

Een bejaarde man van 86 jaar is onlangs overleden aan het letsel die hij opliep bij een ongeluk in een verzorgingstehuis. Tijdens het douchen stootte de stagiaire die hem verzorgde de knop van een kapotte thermostaatkraan aan, aldus zorginstelling Laurens. Het kokend hete water uit de kraan zorgde voor hevige brandwonden. De man overleed in het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam aan zijn letsel. Bij een ongeval waarbij het slachtoffer is komen te overlijden als gevolg van de letselschade, wordt er smartengeld uitgekeerd aan de nabestaanden.

Nabestaanden

De familie is geschokt en erg verdrietig. Er bestaan vermoedens dat de dood van de man niet alleen veroorzaakt is door de brandwonden, maar ook door uitdroging. Nader onderzoek moet nog uitwijzen of de man te weinig te drinken heeft gekregen. Laurens heeft direct na het ongeval alle kranen in het gebouw gecontroleerd en de frequentie van de controles verhoogd.

Bezuinigingen in de zorg

Het Openbaar Ministerie is door de familie benaderd, om naar eigen zeggen de “waarheid boven tafel te krijgen”. Ook is de kleindochter van het slachtoffer een Facebook-actie begonnen om politieke aandacht te vragen voor de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg. Ongevallen met letselschade zoals van de 86-jarige man zullen naar verwachting vaker voorkomen wanneer er wordt bezuinigd in de zorg. Het behoeft geen uitleg dat wanneer er meer werk moet worden gedaan door minder personen de kwaliteit van de zorg sterk achteruit gaat en zo voor fouten van het verzorgende personeel gaat zorgen.

Hulp bij letselschade

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt een onderzoek in naar de zaak. Of, en hoeveel smartengeld er betaald zal worden, is nog niet bekend. Letselschade expert LetselPro geeft juridische bijstand bij letselschade. Deze bijstand is gratis, omdat de kosten zo mogelijk altijd op de tegenpartij verhaald worden. Indien dit niet lukt, vergoedt zij zelf de kosten. U kunt vrijblijvend online contact met ons opnemen of bel ons op telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!