15 augustus 2014

Bij letselschade denkt u waarschijnlijk niet snel aan ongelukken in de sport. Toch heeft FC Utrecht onlangs een letselschade expert ingeschakeld nadat PEC Zwolle een merkwaardige claim had ingediend. Tijdens een wedstrijd van FC Utrecht tegen PEC Zwolle is een speler van PEC Zwolle met zijn knie op een net geïnstalleerde sproeikop terecht gekomen en brak hierbij zijn knie. Door dit ongeval was de speler een half jaar uit de roulatie. De hoogte van het geclaimde bedrag door PEC Zwolle is niet bekend.

Blessure

De blessure van deze voetballer had zowel materiële als immateriële schade. Het probleem voor de club was dat ze de speler zijn salaris door moesten betalen terwijl hij niet kon spelen. De speler kon zichzelf in deze periode niet ontwikkelen en liep ook het wereldkampioenschap voetbal met zijn land Australië mis. PEC Zwolle zou graag een geldbedrag ontvangen waarmee de opgelopen schade kan worden vergoed.

Sport schadevergoeding

Het kan zijn dat u ook letselschade hebt opgelopen als gevolg van sport- en spelsituaties. In dit geval hebben we het over letsel dat is opgelopen in privé sfeer. Wanneer er sprake is van een onrechtmatige daad die niet thuis hoort bij het spel of de spelsituatie, dan komt u in aanmerking voor een vergoeding. Een voorbeeld hiervan is dat iemand bij karate een schop in zijn of haar nek krijgt nadat de instructeur gezegd heeft dat iedereen moest stoppen. Bij een potje voetbal kan iemand worden nagetrapt, dit is echter een risico van het spel en zal dus minder snel kans maken op letselschadevergoeding. Zoals u ziet is het dus afhankelijk van de situatie.

Letselschade Test

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Doe dan direct onze Letselschade Test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de letselschadetest!