8 april 2021

Uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat lang niet altijd alle kinderbedden volledig risicoloos zijn. Zo zijn er vorig jaar diverse kinderbedden van verschillende merken op meerdere onderdelen getest. Hieruit bleek dat veertig procent van de bedden niet veilig is en zelfs voor ernstig letsel kan zorgen. Gezien het resultaat zal er in 2022 een vervolgonderzoek naar de veiligheid van kinderbedden op de Nederlandse markt komen.

Meerdere tekortkomingen bij kinderbedden

In totaal zijn er tijdens deze test twintig verschillende kinderbedden beoordeeld. Tijdens het onderzoek is er onder andere gekeken naar de stabiliteit van de bodem en de hoeveelheid ruimte tussen bepaalde onderdelen die moeten voorkomen dat een kind uit het bed kan klimmen. Meerdere bedden vertoonden tekortkomingen. Als resultaat heeft de NVWA daarom de verkoop van maar liefst acht bedden verboden.

Kans op letselschade bij gebruik van bepaalde bedden

Bij vijf van de twintig bedden is geconstateerd dat er sprake is van een ernstig veiligheidsrisico. Zo is de kans aanwezig dat een bed kantelt waardoor het kind valt. Daarnaast zijn de afstanden tussen bepaalde onderdelen te groot waardoor armen, benen en zelfs hoofden bekneld kunnen raken. Beide risico’s kunnen voor ernstige letselschade zorgen. Bij drie andere bedden is er sprake van een kleiner veiligheidsrisico. Desondanks heeft de NVWA de verkoop van deze acht kinderbedden verboden.

Letselschadevergoeding claimen op basis van productaansprakelijkheid

Is er letselschade opgelopen door een gebrekkig product? Dan kunt u hoogstwaarschijnlijk een letselschadevergoeding claimen. Er is namelijk wettelijk vastgelegd dat de productaansprakelijkheid bij de producent ligt in het geval van een gebrekkig product. Leg uw zaak kosteloos aan ons voor en ontvang een vrijblijvend eerste advies met betrekking tot uw claim. We zijn u graag van dienst en nemen u zoveel mogelijk zorgen uit handen! Leg uw zaak telefonisch voor via 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in.

Doe de letselschadetest!