9 juni 2014

Binnen de amateursport is het bij menig vereniging gewoonte dat de kampioen aan het eind van de competitie tijdens een huldiging wordt rondgereden op een platte kar. Dat dit niet geheel zonder risico is, bleek ook afgelopen weekend weer. Tijdens een huldiging van de plaatselijke voetbalvereniging in Waardenburg raakten 20 mensen gewond. De kar waarop zij feest vierden kantelde terwijl de bestuurder van de trekker een bocht nam. 11 van de gewonden waren er zo ernstig aan toe, dat zij werden overgebracht naar het calamiteitenhospitaal in Utrecht.

Letselschade na ongeluk met platte kar

Ongevallen met een platte kar zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen aan het einde van de diverse sportcompetities. Uit cijfers blijkt dat zowel de personen die worden rondgereden op de kar, als de omstanders bovengemiddeld vaak letsel oplopen. Wat veel mensen zich hierbij niet realiseren, is dat de bestuurder van het motorvoertuig dat de kar trekt verantwoordelijk kan worden gehouden voor het toegebrachte letsel en kosten die hieruit voortvloeien. In menig geval heeft dit dan ook tot een letselschade claim geleid.

Voorkomen van letselschade claim

Hoe moet het dan wel? Om een letselschade claim te voorkomen kunnen sportclubs ervoor kiezen om de traditionele rondrit uit te voeren met behulp van een goedgekeurde bus of een ander voertuig met gecertificeerde zitplaatsen. Daarnaast adviseren wij de organisatie van een dergelijke rondrit om van tevoren na te gaan of hun verzekering een eventueel ongeval dekt.

Advies bij letselschade na huldiging

Personen die letselschade hebben opgelopen bij een ongeval met een platte kar, doen er goed aan om een letselschade expert te raadplegen. Deze kan u helpen om de kosten vergoed te krijgen die voortvloeien uit uw letsel. Bij LetselPro helpen wij u graag verder, onze letselschade experts hebben veel ervaring met dergelijke zaken. U kunt ons hiervoor altijd bellen op 085 – 025 00 60, of loop eens binnen op ons inloopspreekuur.

Doe de letselschadetest!