25 juli 2022

Het hebben van whiplash-letsel na een aanrijding komt vaak voor. Gemiddeld heeft 15% na een kop-staartbotsing last van een whiplash. Dit letsel ontstaat door de onverwachte klap die het lichaam krijgt door een botsing. Deze onverwachte en extreme beweging kan ervoor zorgen dat u last krijgt van uw nek wat enkele weken tot maanden kan aanhouden.

Hoe ontstaat een whiplash

Een whiplash ontstaat door de snelle buiging en uitrekking van de nek. Vanwege de kracht van de klap schiet het hoofd naar voren om vervolgens weer met grote snelheid naar achteren te bewegen. Door deze onverwachte beweging kunnen tussenwervelgewrichten, spieren, zenuwwortels of tussenwervelschijven beschadigd raken.

Symptomen whiplash

Er zijn verschillende symptomen voor whiplash-letsel, met als meest voorkomende klacht dat u nek-en schouderklachten ervaart. Nek-en schouderklachten vallen vooral onder de lichte symptomen. Wanneer u last heeft van zware symptomen moet u denken aan het hebben van hoofdpijn, wazig zien, duizelig zijn, misselijk zijn en het hebben van tintelingen in de handen of armen. Heeft u last van deze zwaardere symptomen, dan kan dat wijzen op een langdurig herstel.

Behandeling whiplash

Het is van belang dat u uzelf medisch laat controleren wanneer u ook maar iets van klachten ervaart, gebaseerd daarop kan de beste behandeling voor de whiplash worden aangeboden. Er kan bijvoorbeeld door middel van een röntgenfoto worden gekeken naar eventuele wervelfracturen of naar een eventuele verandering van de hals. Er zijn verschillende therapieën mogelijk, waarbij de meeste therapieën geen chirurgische ingreep vereisen.

Letselschadevergoeding na whiplash

U kunt mogelijk aanspraak maken op een letselschadevergoeding wanneer u een whiplash heeft opgelopen en dit buiten uw schuld om is gebeurd. Dit moet ten eerste wel vastgelegd zijn door een medische instantie, zodat u bewijs heeft dat u deze whiplash opgelopen heeft door het ongeluk. Na deze medische vaststelling kunt u een letselschadevergoeding gaan verhalen bij de veroorzaker van het ongeval. Bij het verkrijgen van een dergelijke vergoeding kunnen de specialisten van LetselPro u uitstekend helpen. Onze hulp is voor u altijd kosteloos. De kosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij. Mocht dit toch niet mogelijk zijn, dan zijn de gemaakte kosten voor onze rekening. Wanneer u letsel als gevolg van een whiplash heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Doe de letselschadetest!