27 mei 2013

Kinderen lopen tegenwoordig beduidend meer letsel op tijdens het beoefenen van sporten dan vijf jaar geleden. Dit concludeert adviesbureau VeiligheidNL na het hebben uitgevoerd van een uitgebreide enquête. In de leeftijdscategorie 9 tot 12 jarigen is er tussen 2006 en 2011 een duidelijke stijging waarneembaar in het aantal sportongevallen met letsel tot gevolg. In de vijfjarige periode steeg het aantal jaarlijkse blessures van 130.000 naar 230.000. Gecorrigeerd naar een toename in aantal sportende kinderen, blijft er nog steeds een stijging over van 50%.

Meeste letsel bij voetbal

De jonge sporters lopen met name letselschade op bij het uitoefenen van voetbal (8.500 gevallen per jaar) en bij het uitvoeren van gym op basisscholen (7.000 gevallen per jaar). Ironisch genoeg is de toename in letsel te wijten aan een afname in het aantal kinderen dat voldoende sport beoefend. Doordat kinderen gemiddeld gezien minder sporten, worden motorische vaardigheden minder ontwikkeld en is de kans groter op het oplopen van ernstig letsel tijdens het uitvoeren van sport.

Het trainen van kinderen in sportieve vaardigheden zou deze trend kunnen doorbreken. Eveneens kan hiermee de stijging in totale aantal letselschade slachtoffers onder kinderen een halt worden toegeroepen.

Heeft uw kind letselschade opgelopen door toedoen van iemand anders tijdens het sporten? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding! Neem eens contact op met letselschadebureau LetselPro, dit is gratis en vrijblijvend!

Doe de letselschadetest!