23 september 2020

Jongere werknemers, met een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar, hebben een grote kans om betrokken te raken bij een bedrijfsongeval. Dit kan gaan om een ongeluk met een heftruck, maar ook uitglijden en struikelen behoren tot in de categorie bedrijfsongevallen. Daarnaast heeft deze groep ook steeds vaker en steeds eerder last van burn-outklachten, terwijl zij nog aan het begin van hun carrière staan.

Vaker burn-outklachten en meer bedrijfsongevallen

Ruim 13% van de jongere werknemers geeft aan last te hebben van burn-outklachten. Het gaat hier vaak om zowel lichamelijke klachten, zoals extreme vermoeidheid, als om psychische klachten, zoals angst en paniekaanvallen. Deze klachten worden veroorzaakt door een combinatie van onder andere spanningen op werk en een te hoge werkdruk.

Ook is 4% van de werknemers tussen de 15 en 25 jaar wel eens betrokken geweest bij een bedrijfsongeval. Dat is hoger dan het gemiddelde van alle werknemers samen, wat op 3% ligt. Het ontbreken van voldoende werkervaring is de voornaamste reden dat dit percentage hoger ligt. Daarnaast worden jongeren vaak niet genoeg ingelicht over de veiligheidsrisico’s voordat ze aan het werk worden gezet. Dit alles zorgt ervoor dat deze jonge groep letselslachtoffers steeds groter aan het worden is.

De werkgever aansprakelijk stellen

Het is van cruciaal belang dat de werkgever voldoende tijd en aandacht besteedt aan het ontwikkelen van een goed inwerkprogramma om zowel de burn-outklachten als bedrijfsongevallen te verminderen. Daarnaast is het ook de verantwoordelijkheid van de werkgever om te zorgen dat de werkomgeving 100% veilig is. Helaas komt het te vaak voor dat dit niet het geval is, waardoor de werkgever aansprakelijk gesteld kan worden.

LetselPro biedt hulp bij letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u uw werkgever hiervoor aansprakelijk stellen? Neem dan vandaag nog contact op met LetselPro. Onze specialisten kijken vrijblijvend naar uw zaak en geven hierbij juridische ondersteuning. Ontvang direct advies door te bellen naar 085 – 025 00 60 of vul online contactformulier in

Doe de letselschadetest!