27 december 2019

In Nederland is het aantal ernstige gewonden door verkeersongevallen in het afgelopen jaar met ruim 5% gestegen. Dit betekent dat er maar liefst duizend slachtoffers bij zijn gekomen en dat het totale aantal is gestegen tot 27.100. Een schrikbarend aantal volgens velen.

Stijgend aantal verkeersgewonden

De afgelopen tien jaar laat het aantal verkeersgewonden al een stijgende lijn zien. Volgens Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijken hierin meerdere factoren een rol te spelen. Zo zijn de vergrijzing, de toename in mobiliteit en de toename van het gebruik van mobiele telefoons grote factoren. Het grootste deel van de ernstige verkeersslachtoffers zijn fietsers. Daarnaast vallen de meeste slachtoffers op gemeentelijke en provinciale wegen.

Extra opletten

Voor de verkeersveiligheid is er de komende tien jaar ruim een half miljard euro uitgetrokken om regionaal en lokaal de verkeersveiligheid te verbeteren. Gevaarlijke wegen en fietspaden kunnen zo op de schop genomen worden. Daarnaast wordt er geadviseerd om goed op te letten op de zwakkere deelnemers in het verkeer zoals fietsers, scootmobielrijders, 80-plussers en op plekken zoals 30 km/u wegen. Daarna beveelt het Verkeersveiligheidsinstituut het om verkeersregels na te leven, niet met alcohol op achter het stuur te gaan en geen mobiele telefoons te gebruiken tijdens de verkeersdeelname.

Juridische hulp na letselschade bij een verkeersongeluk

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeluk en heeft u hieraan letselschade overgehouden? Wanneer het verkeersongeluk niet uw schuld is, kan het zijn dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Zo kunt u wanneer u bijvoorbeeld als fietser bent aangereden door een auto, de veroorzakende partij aansprakelijk stellen.

Wanneer u de veroorzakende partij aansprakelijk wilt stellen, is het aan te raden om u te laten ondersteunen door een ervaren letselschadejurist gedurende het proces. Bij LetselPro werken enkel ervaren letselschadejuristen die u uitstekend kunnen bijstaan. Wij helpen u met het aansprakelijk stellen en het verkrijgen van de juiste letselschadevergoeding. Voor u is onze juridische hulp bovendien altijd gratis. Wij verhalen onze kosten namelijk op de tegenpartij. Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Doe de letselschadetest!