8 juli 2021

Slachtoffers die kampen met langdurige letselschade kunnen voortaan een hogere schadevergoeding claimen. Twee overlegorganen zijn namelijk met een advies gekomen over de te hanteren rekenrentes. Dankzij dit advies kan de schadevergoeding van iemand die jarenlang minder heeft kunnen verdienen en/of hogere zorgkosten heeft, tienduizenden tot wel honderdduizenden euro’s hoger worden.

Te hoge rekenrentes zorgen voor een te lage schadevergoeding

Meerdere slachtoffers zijn de afgelopen jaren naar de rechter gegaan. Zij waren het namelijk niet eens met de berekening van hun schadevergoeding. Zo zou de gebruikte rekenrente te hoog zijn, waardoor ze te weinig geld zouden ontvangen. Niet iedere rechter heeft hier hetzelfde over geoordeeld. Met het nieuwe advies aangaande de rekenrente zal daar verandering in komen. Toekomstige beslissingen zullen hierdoor niet langer te veel verschillen.

Hogere letselschadevergoeding voor langdurige letselschade

De twee overlegorganen adviseren om voortaan een letselschadevergoeding te baseren op actuele spaar- en depositorentes na aftrek van de inflatieverwachting. Verder zal de vergoeding voor schadejaren verder dan twintig jaar in de toekomst zich moeten baseren op de UFR (Ultimate Forward Rate), waarmee ook pensioenfondsen hun verplichtingen berekenen. Hierdoor zullen langdurige letselschade gevallen kostbaarder worden voor verzekeraars, terwijl er bij kortlopende gevallen geen effect is.

Laat uw letselschade berekenen door de specialisten van LetselPro

Het berekenen van de hoogte van letselschade is een vak apart. Daarom is het van belang dat u zich laat bijstaan door een specialist. Door de hulp van de specialisten van LetselPro in te schakelen, bent u ervan verzekerd dat de letselschade berekening correct zal worden gedaan, zodat u de maximaal haalbare schadevergoeding kunt claimen. U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen door te bellen naar 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in. We zullen u dan zo spoedig mogelijk van een eerste advies voorzien. Dit kost u niets en is geheel vrijblijvend. Wacht daarom niet langer en leg uw zaak aan ons voor.

Doe de letselschadetest!