23 april 2015

16 september 2014 ontstond door extreem dichte mist één van Nederlands grootste kettingbotsingen ooit. Dit grote verkeersongeval, waarbij bijna 150 voertuigen betrokken waren, vond plaats op de A58 tussen Goes en Vlissingen. Bij het verkeersongeval kwamen twee mannen uit Middelburg om het leven en liepen veel mensen letselschade op. De verzekeraars gaven direct al aan dat zij zowel de materiële schade als letselschade ten gevolge van het verkeersongeval zouden vergoeden.

Aansprakelijkheid verkeersongeval

Bij een verkeersongeval van deze grootte, is het niet mogelijk om de aansprakelijkheid exact te achterhalen. Het is achteraf namelijk onmogelijk te achterhalen wie aansprakelijk is voor welke schade. Zo zijn belangrijke zaken als snelheid, uitwijkgedrag en afstand tot voorganger onmogelijk te bepalen. Bij het door Justitie uitgevoerde onderzoek werden 230 mensen verhoord. Mede dankzij een dashcam van een van de betrokkenen kwam er uitsluitsel over de toedracht en aansprakelijkheid omtrent het verkeersongeval. Justitie verklaarde dat door ‘plotseling optredende zeer dichte mist’, binnen deze mist botsingen onvermijdelijk waren. Zodoende zal er niemand worden vervolgd voor het verkeersongeval.

Verkeersongeval met letsel

Bij een verkeersongeval met letsel is het uitermate belangrijk om zo snel mogelijk duidelijk te hebben wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Een modern middel om direct de aansprakelijkheid aan te kunnen tonen, is een dashcam. Het gebruik van een dashcam in de auto is legaal in Nederland en wordt steeds populairder. Bij conflicten inzake de aansprakelijkheid bij een verkeersongeval is een dashcamvideo een zeer sterk bewijsmiddel.

Gratis hulp bij verkeersongeval met letsel

Wanneer u buiten uw schuld om betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval en u hierbij letsel heeft opgelopen, kunt u hiervoor een letselschadevergoeding claimen. Ons bureau helpt u volledig kosteloos om uw letselschade te claimen. Tevens kunnen wij u helpen om het benodigde bewijsmateriaal te verzamelen. Voor gratis en vrijblijvend advies kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!