26 augustus 2015

Voor veel mensen is een hond het perfecte huisdier; trouw, lief en goed in de omgang met mensen en kinderen. Echter zijn er ook honden die een minder leuk karakter hebben of opeens agressief gedrag vertonen. Soms ligt dit aan de opvoeding van de hond, maar dit kan daarnaast nog verscheidene andere redenen hebben. Onlangs werd een van onze cliënten gebeten in haar gezicht en hals, waaraan ze lelijke littekens overhield. Hoe zit het nu wanneer u bent gebeten door een hond?

Letsel door hondenbeet

Kinderen lopen het meeste risico op een hondenbeet. Toch zien wij ook vaak genoeg dat volwassen mensen worden gebeten door een hond. De gevolgen van een hondenbeet kunnen verstrekkend zijn. Het is ons niet vreemd dat er ernstig letsel is opgelopen doordat een hond door het lint ging. Zo is er eigenlijk altijd sprake van lichamelijk letsel, vaak aan handen, armen, benen, gezicht en hals. Daarnaast kan er ook sprake zijn van psychisch letsel doordat men een angst ontwikkelt voor honden.

Gebeten door hond: wie is aansprakelijk?

Wie is er aansprakelijk wanneer er letselschade wordt opgelopen door een hondenbeet? Bijna altijd kan de eigenaar van de hond aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van de hondenbeet. Dit staat beschreven in artikel 179 van boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, waarin staat dat de eigenaar op basis van risicoaansprakelijkheid verantwoordelijk is voor de gevolgen van de hondenbeet. Zelfs wanneer de eigenaar niet had kunnen voorkomen dat zijn of haar hond iemand gebeten zou hebben, is de eigenaar vaak aansprakelijk voor het letsel na de hondenbeet.

Schadevergoeding hondenbeet

Voor de gevolgen van de hondenbeet kan een letselschadevergoeding worden geclaimd. Denk bijvoorbeeld aan een vergoeding van medische kosten, voor het oplopen van littekens en voor het psychische letsel. Een ervaren letselschadebureau als LetselPro zal elke schadepost voor u kunnen onderbouwen, zodat de schadevergoeding na de hondenbeet voor u maximaal is.

Om de kans op een schadevergoeding zo hoog mogelijk te houden, kunt u het best niet te lang wachten met het inschakelen van een letselschadebureau. Om contact met een van onze letselschadespecialisten op te nemen kunt u telefonisch contact opnemen via ons telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vult u ons online contactformulier in.

Doe de letselschadetest!