13 juni 2013

In het Spaarne Ziekenhuis, gevestigd in Hoofddorp, zijn in 2012 een vijftal fatale medische missers gemaakt. Dit blijkt uit het jaarverslag van het ziekenhuis. Daarnaast zijn er in drie gevallen medische fouten gemaakt die bij patiënten hebben gezorgd voor blijvend letsel. De in totaal acht gevallen in kwestie zijn doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In vergelijking met andere ziekenhuizen en het totale aantal jaarlijkse opnamen in het ziekenhuis (43.000 patiënten), is het aantal niet buitensporig hoog.

Kwaliteit ziekenhuis hoog ondanks medische fouten

Dat het ziekenhuis het ondanks de sterfgevallen landelijk gezien goed doet, wordt ook bevestigd door klantentevredenheids-cijfers en continue investeringen in kwaliteit en verbetering van bestaande processen. De hoop is dat de continue verbeterslag betreffende de dienstverlening van het Spaarne Ziekenhuis, het aantal letselschade slachtoffers door medische missers verder kan laten dalen in de toekomst.

Zelf slachtoffer geworden van een medische misser of medische fout? Neem vrijblijvend contact op met letselschadebureau LetselPro en kom te weten wat wij voor u kunnen betekenen!

Doe de letselschadetest!