20 februari 2014

Ernst Jansen Steur, de ex-neuroloog die schuldig is bevonden aan diverse medische fouten, is veroordeeld tot drie jaar onvoorwaardelijke celstraf. De slachtoffers van Jansen Steur, bijgestaan door een letselschade expert, zijn erg blij met de veroordeling. Naast dat de ex-neuroloog foute diagnoses stelde, schreef hij tevens onterecht heftige medicijnen voor en miskende hij de zorgplicht. Eén van zijn patiënten heeft zelfs zelfmoord gepleegd na het horen van een ongegronde diagnose van een fatale ziekte.

Grootste medische strafzaak ooit

Deze zaak tegen Ernst Jansen Steur is tot op heden de grootste Nederlandse medische strafzaak ooit. Eerder werd al door de rechtbank bepaald dat de voormalig neuroloog zich nooit meer mag inschrijven als arts. Als reden werd gegeven dat hij te snel diagnoses stelde, wist dat hij onjuiste ziektebeelden toedichtte aan patiënten en zijn behandelingen, tegen beter weten in, continueerde. Kortom, Jansen Steur pleegde zéér ernstige medische missers!

Immateriële letselschade

Naast dat vele patiënten van Jansen Steur jarenlang onnodig dure medicijnen hebben genomen, is er ook veel immateriële schade door hen geleden. De verkeerde behandelingen hebben namelijk bij enkele patiënten geleid tot het verlies van hun baan, onvrijwillige verhuizing, angststoornissen en verbroken relaties. Enkele van de patiënten hebben momenteel een letselschadebureau in de arm genomen om hun immateriële letselschade vergoedt te krijgen. Vaak vindt een dergelijke vergoeding plaats in de vorm van smartengeld.

Letselschadebureau LetselPro

Heeft u vragen over letselschade door medische fouten of wilt u gratis en vrijblijvend advies over uw zaak? Iedere donderdag heeft letselschadebureau LetselPro een gratis inloopspreekuur van 15:00 tot 16:00 uur. Op dit spreekuur bent u zonder afspraak welkom en kunt praten met onze letselschadespecialisten. Het kantoor van LetselPro is gevestigd op het volgende adres: Verlengde Velmolen 2A, 5406 NT Uden.

Ook kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 085 – 025 00 60. Graag tot ziens bij LetselPro!

Doe de letselschadetest!