14 juli 2014

In 2012 werden in totaal 478.000 personen medisch behandeld in verband met letsel door een bedrijfsongeval. Van deze personen overleden er 35, wat gelukkig aanzienlijk minder is dan de vorige jaren. De meeste slachtoffers verzuimden niet meer dan een dag en lieten zich behandelen door de huisarts. Wanneer een werknemer letselschade heeft opgelopen door een bedrijfsongeval, bestaat de kans dat hij of zij recht heeft op een letselschadevergoeding. LetselPro geeft gratis en vrijblijvend juridisch advies.

Letselschade bedrijfsongeval

De meeste ongelukken vinden plaats in de bouw en de horeca. In deze sectoren doen werknemers veel fysiek werk, waarbij de kans op ongelukken groter is. In de horeca is het gemiddelde bedrijfsongeval minder ernstig dan in de bouw, waar werknemers vaak meer dan een dag verzuimen. Over het algemeen krijgen jonge werknemers en mannen sneller te maken met een bedrijfsongeval dan oudere werknemers en vrouwen. Oudere werknemers lopen echter wel vaker ernstig letsel op bij een ongeval.

Immateriële schade

Vrouwen lopen vaker immateriële schade op bij een ongeval op het werk dan mannen. Dit is te verklaren aan de hand van de sector waarin zij werken. Vrouwen werken voornamelijk in sectoren waarin immateriële schade vaker voorkomt, zoals het onderwijs en de zorg. Mannen daarentegen hebben vaker een baan met een grotere kans of fysieke letselschade.

Kosten bedrijfsongeval

De kosten van een bedrijfsongeval zijn vrij hoog. Een gemiddeld ongeluk op het werk kost het bedrijf €5.000,-. Daarbij komt nog €6.000,- aan kosten voor de maatschappij. Dit zijn kosten die voortkomen uit het geld dat misgelopen wordt bij arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Letselschadespecialist

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval en wilt u hulp bij het verkrijgen van letselschadevergoeding? De letselschadespecialisten van LetselPro helpen u gratis en vrijblijvend met juridisch advies. U kunt contact met ons opnemen of langskomen tijdens ons gratis spreekuur.

Doe de letselschadetest!