11 mei 2021

Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat rijdt maar liefst 40 tot 60 procent van alle automobilisten regelmatig te hard. Verder blijkt uit onderzoek dat een derde van alle dodelijke verkeersongelukken mede wordt veroorzaakt door te hard rijden. Tijd voor actie dus! Met een landelijke verkeerscampagne hoopt het ministerie dat automobilisten zich beter aan de maximumsnelheid houden en de verkeersveiligheid te waarborgen.

We rijden vaak onbewust te hard

Veel mensen rijden wel eens te hard. Dit gebeurt vaak onbewust en daarom is deze verkeerscampagne in het leven geroepen. Vooral in de bebouwde kom en op de provinciale wegen wordt de maximumsnelheid vaak overschreden. Omdat op de 30, 50 en 60 km wegen de meeste interactie plaatsvindt tussen automobilisten en kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers of voetganger, kan een kleine overschrijding al ernstige gevolgen hebben.

De campagne

De campagne richt zich vooral op automobilisten die 10 tot 15 kilometer te hard rijden. Deze ‘kleine’ overschrijdingen kunnen grote gevolgen hebben. Daarom raadt de campagne aan om langzamer te rijden als de situatie daarom vraagt. Hierbij kunt u denken aan de omgeving van een school, bij drukte of bij slecht weer. Naast het ministerie, dat onder meer middels borden langs de wegen en social media wijst op de risico’s van te hard rijden, werken er ook andere partijen mee aan de campagne. Zo heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) een online kennisquiz en bieden ze bewoners middelen aan om in hun eigen buurt campagne te voeren. Ook TeamAlert houdt zich bezig met de campagne en richt zich op jonge, onervaren verkeersdeelnemers.

LetselPro biedt juridische hulp bij verkeersongevallen

Heeft u juridische hulp nodig omdat u buiten uw schuld om betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval? Neem dan contact op met de letselschadespecialisten van LetselPro. Wij bieden kosteloze hulp bij het afhandelen van uw schadeclaim. Daarnaast zorgen we voor de maximaal haalbare letselschadevergoeding. U kunt uw zaak vrijblijvend voorleggen via ons contactformulier of door te bellen naar 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!