16 december 2013

Onlangs is er een boek verschenen waarin de ervaringen van tien slachtoffers met letselschade zijn gebundeld. Het boek is geschreven door Siewert Lindenbergh, hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. De samenvoeging van interviews, genaamd “Van smart naar geld”, werd onthuld tijdens de Letselschade Raadsdag (22 november jl.). De opbrengst van het boek gaat naar het Fonds Slachtofferhulp, een organisatie die zich sterk maakt voor slachtoffers van delicten, ongevallen en calamiteiten in Nederland.

Ervaringen letselschade claim

De verhalen in het boek lopen uiteen van enkel de beschrijving van een procedure, tot het daadwerkelijk verkrijgen van een letselschadevergoeding bij de Hoge Raad. Hierbij stond de ervaring van het slachtoffer te allen tijde centraal. Het boek biedt inzicht in de wijze waarop het juridische proces wordt beleefd door het gemiddelde slachtoffer. Hierdoor is het boek voor toekomstige letselschade slachtoffers een handig naslagwerk. Tevens is het boek voor juristen waardevol om inzicht te vergaren in wijze waarop gangbare praktijken en gewoonten overkomen op letselschade slachtoffers. De focus in het recht zou moeten worden verlegd naar de mensen die met letselschade zijn geconfronteerd, in plaats van naar de mensen die hun zaak afhandelen.

Hulp bij letselschade

De slachtoffers die hebben meegewerkt aan het onderzoek, hebben dit gedaan om anderen te laten zien wat er zich allemaal voltrekt tijdens de afwikkeling van een letselschade claim. Als zodanig kunnen letselschade slachtoffers leren van de ervaringen van de geïnterviewden.

Heeft u lichamelijke of psychische letselschade opgelopen door derden en wilt u zich laten bijstaan door een letselschadespecialist van LetselPro? Letselschadebureau LetselPro zorgt ervoor dat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. In nagenoeg alle gevallen is onze hulp kosteloos voor u! Neem dus contact op met LetselPro voor gratis en vrijblijvend advies!

Ook kunt u tegenwoordig op onze website binnen één minuut zelf uw kans op een letselschadevergoeding berekenen middels onze Letselschade Test!

Doe de letselschadetest!