21 maart 2013

Er komt verbetering in de registratie van verkeersongevallen in ons land. Door de, van tijd tot tijd, gebrekkige registratie van ernstige verkeersongevallen is het voeren van een proces voor letselschade slachtoffers lastig; iets dat per 7 maart opgelost moet zijn. Vanaf dat moment moet namelijk een proces verbaal worden opgemaakt van alle ernstige ongevallen waar de politie bij aanwezig is geweest. Eens per maand worden deze vervolgens opgestuurd naar de Stichting Processen Verbaal (SPV), het instituut dat om verbetering van de registratie heeft gevraagd.

Verbetering voor letselschade slachtoffers

Bovendien heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie in een brief aan het SPV benadrukt dat de ongevallenadministratie in 2013 volledig op orde komt. Hiertoe wordt de zogenoemde Basis Voorziening Informatie van de politie aangepast, om zodoende registraties van ongevallen completer te maken en centraler te laten plaatsvinden. Eveneens zal er extra training van politiepersoneel plaatsvinden om de kwaliteit van verkeersongevallenregistraties in het algemeen te optimaliseren.

De verbeterde registratie is erg goed nieuws voor letselschade slachtoffers. De kans wordt nu immers verkleind dat belangrijke gegevens over het ongeval verloren gaan. Letselschade slachtoffers maken nu dus meer kans op het verkrijgen van een eerlijke letselschadevergoeding en smartengeld.

Ondanks een verbetering in de registratie is het sterk aan te raden u te laten assisteren door een letselschade advocaat. Deze begeleidt u en zorgt ervoor dat u de juiste letselschadevergoeding toegekend krijgt. Letselschade bureau LetselPro voorziet u van gratis en vrijblijvend advies! U neemt contact op via het contactformulier.

Doe de letselschadetest!