17 mei 2024

Het wordt steeds warmer buiten. Dat betekent dat we er steeds vaker lekker op uit kunnen. En wat is nou leuker dan met het gehele gezin een pretpark te bezoeken? De 6 grote pretparken in Nederland ontvangen ieder jaar in totaal meer dan 10 miljoen bezoekers. Met zo’n opkomst is het onvermijdelijk dat er ongelukken voorkomen. Maar wie wordt er verantwoordelijk gehouden bij een ongeluk in een pretpark? We leggen het u uit.

Zorgplicht

Volgens een algemene bepaling in de Arbowet dient ieder bedrijf dat visiterende gasten ontvangt de bezoekers te beschermen tegen eventuele gevaren voor de gezondheid en veiligheid. Het pretpark moet daarom aan diverse voorwaarden voldoen om zo eventueel gevaarlijke situaties te voorkomen. Denk hierbij aan de volgende voorwaarden:

  • Alle attracties in het pretpark dienen regelmatig gekeurd en getest te worden.
  • Door middel van borden en goed geïnformeerd personeel dienen de bezoekers op de hoogte gesteld te worden van de veiligheidsrisico’s.
  • Er dient toezicht gehouden te worden op de naleving van de regels bij iedere attractie.

Ongelukken in het pretpark

Hoewel er genoeg gecontroleerd wordt, komt een ongeluk nog regelmatig voor in een pretpark. De ernst van het ongeluk loopt hierbij echter veel uiteen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat iemand uitglijdt, maar het kan ook voorkomen dat een attractie defect raakt. Wanneer u geen buitensporig raar gedrag vertoont, is bij vrijwel alle ongelukken het attractiepark aansprakelijk.

Letsel opgelopen door attractie

Mocht u dus letselschade in het pretpark oplopen, buiten eigen toedoen om, dan draait het pretpark waarschijnlijk op voor de letselschadevergoeding. Neem in ieder geval direct contact op met een letselschadespecialist, volledig vrijblijvend. Onze letselschade juristen bieden hun hulp kosteloos aan, ook wanneer blijkt dat u geen recht heeft op een vergoeding. Met onze hulp weet u zeker dat er wordt gepleit voor de hoogst mogelijke schadevergoeding en dat geen enkele kostenpost over het hoofd wordt gezien.

Doe de letselschadetest!