17 juni 2015

Wij schreven vorige maand al over de verwachte toename van veiligheid in het verkeer dankzij nieuwe voertuigtechnologieën. In Zweden is er een statistisch onderzoek uitgevoerd onder 16.000 voertuigen naar de impact van de technologie ‘City Safety’ van Volvo op de veiligheid in het verkeer. Deze technologie zorgt ervoor dat het voertuig automatisch remt en zo een verkeersongeval voorkomt. Uit gegevens van Zweedse verzekeringsmaatschappijen Volvia en If blijkt dat de Volvo’s die waren uitgerust met City Safety ongeveer 28% minder betrokken waren bij verkeersongevallen.

Vermindering van letselschade claims

Net als voor een daling van het aantal verkeersongevallen, zorgt City Safety ook voor 28% minder letselschade claims. Vooral bij kop-staart botsingen blijkt City Safety voor een duidelijke meerwaarde te zorgen. Kop-staart botsingen zijn de meest voornaamste oorzaak van whiplash letsel. De technologie van Volvo wordt zelfs steeds veiliger. Zo hebben alle modellen van Volvo vanaf 2008 standaard de City Safety ingebouwd die werkt tot snelheden van maximaal 30 km/h. Vanaf 2013 is dit al verhoogd tot 50 km/h. Recent is de Volvo XC90 al voorzien van de City Safety technologie die werkt op alle snelheden.

Minder premie dankzij voertuigtechnologie

Dat nieuwe voertuigtechnologieën daadwerkelijk bijdragen aan de veiligheid in het verkeer blijkt ook uit het feit dat verzekeringsmaatschappijen korting geven tot wel 25% op polissen van auto’s die voorzien zijn van de City Safety technologie. Dit geldt niet alleen voor Zweedse verzekeringsmaatschappijen, want er zijn inmiddels ook Nederlandse maatschappijen die premiekorting geven.

Hulp bij letselschade na verkeersongeval

Het aantal verkeersongevallen zal dankzij nieuwe voertuigtechnologieën steeds verder afnemen. Een zeer positieve ontwikkeling! Bent u onverhoopt het slachtoffer geworden van een verkeersongeval waar u geen schuld aan heeft? Dan is de kans zeer groot dat u uw letselschade zal krijgen vergoed in de vorm van een letselschadevergoeding. Om er zeker van te zijn dat dit bedrag toereikend is en dat de afhandeling zo vlot mogelijk verloopt, kunt u zich het beste laten bijstaan door een letselschadebureau als LetselPro. De kosten kunnen worden verhaald op de aansprakelijke partij. En, mocht dit niet lukken, dan dragen wij zelf de kosten. Voor u is onze hulp bij letselschade dus altijd gratis!

Doe de letselschadetest!