28 december 2020

Het aantal verkeersslachtoffers loopt de laatste jaren alleen maar op. Volgens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat zijn hier verschillende redenen voor. Gevaarlijke verkeerssituaties zijn hier een goed voorbeeld van. Hierbij kunt u denken aan onoverzichtelijke kruispunten waar regelmatig aanrijdingen plaatsvinden met letselschade als gevolg. Het kabinet trekt daarom 165 miljoen euro uit om deze situaties aan te pakken en hiermee het aantal verkeersongevallen met letselschade te verminderen.

Een half miljard euro voor het verbeteren van verkeerssituaties

In totaal krijgen bijna 190 gemeenten, alle provincies en twee waterschapen een deel van deze 165 miljoen. Het bedrag maakt deel uit van de in totaal 200 miljoen euro die in 2020 en 2021 kan worden besteed om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit is overigens niet het hele budget. Het kabinet liet namelijk vorig jaar al weten dat ze in totaal een half miljard euro beschikbaar willen stellen voor de komende 10 jaar.

De verschillende plannen om verkeersongevallen te verminderen

Gemeenten, provincies en waterschappen hebben zelf plannen moeten aandragen om een gedeelte van het bedrag te mogen ontvangen. Met dit geld kunnen ze daadwerkelijk aan de slag met deze plannen. Zo zullen er bijvoorbeeld verkeersdrempels worden aangelegd, kruispunten worden naar rotondes omgevormd en fietspaden zullen worden verbreed. Voorwaarde is wel dat zij eenzelfde bedrag investeren. Het beschikbaar gestelde bedrag is dus in feite een verdubbelaar. Naar verwachting zal ongeveer twee derde van de plannen binnen een jaar worden uitgevoerd.

Juridische hulp bij een verkeersongeval

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval en heeft u hierbij letselschade opgelopen? Schakel dan de hulp in van LetselPro. Wij zijn een letselschadebureau met jarenlange ervaring waardoor wij u uitstekend kunnen bijstaan bij het afhandelen van uw letselschadeclaim. Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor door te bellen naar 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in. Een letselschadespecialist zal uw zaak opvolgend zo spoedig mogelijk doornemen en contact met u opnemen.

Doe de letselschadetest!