Blijvende Invaliditeit Vergoeding | LetselPro

Blijvende invaliditeit vergoeding

Bij een ongeval betrokken raken kan soms ernstige gevolgen met zich meebrengen. Enige tijd van invaliditeit of zelfs blijvende invaliditeit kan het gevolg zijn van het opgelopen letsel. Een blijvende invaliditeit vergoeding is sterk afhankelijk van de mate van invaliditeit en uw persoonlijke situatie. Wij helpen u graag om alles helder te krijgen, neem gerust contact met ons op om samen vrijblijvend te kijken naar de mogelijkheid tot het verkrijgen van een letselschadevergoeding.

Blijvende invaliditeit door ongeval

Wanneer u blijvend invalide raakt door een ongeval, kunt u een vergoeding claimen voor de hieruit voortkomende (financiële) gevolgen. Hiervoor dient er uiteraard wel een aansprakelijke tegenpartij te zijn. Het kan voorkomen dat de schuldvraag onduidelijk is. Onze letselschadespecialisten kunnen u hulp bieden bij het achterhalen van de aansprakelijke partij.

Vergoeding voor blijvende invaliditeit

De vergoeding die u kunt claimen voor blijvende invaliditeit hangt af van een groot aantal factoren. Zo bent u waarschijnlijk (deels) arbeidsongeschikt geraakt. Dit is vaak de grootste schadepost. Daarnaast kunt u denken aan schadeposten als het gemis van een hobby, kosten voor huishoudelijke hulp, medische kosten, smartengeld, etc.

Berekening percentage invaliditeit

Tevens hangt de hoogte van de vergoeding voor blijvende invaliditeit af van het percentage invaliditeit. Het berekenen van dit percentage is specialistisch werk dat gedaan wordt door een onafhankelijk expert. Deze stelt aan de hand van richtlijnen vast voor welk percentage er sprake is van blijvende invaliditeit.

Functionele invaliditeit of arbeidsongeschikt

Bij blijvende invaliditeit kunt u afhankelijk van uw beroep en het type invaliditeit functioneel invalide raken of arbeidsongeschikt worden verklaard. Dit heeft een sterke invloed op de hoogte van de schadevergoeding.

Ter illustratie: bij blijvend beenletsel, waardoor lopen lastig en pijnlijk is, kan een persoon met een kantoorbaan nog wel zijn werk uitvoeren, maar heeft deze wel last van de invaliditeit. Er is dan sprake van functionele invaliditeit. Een postbode kan daarentegen zijn werk niet meer uitvoeren en raakt volledig arbeidsongeschikt.

Vergoeding blijvende invaliditeit claimen

Bij blijvende invaliditeit is het uitermate belangrijk dat u een volledige vergoeding ontvangt. Professionele hulp is daarbij onmisbaar. Het in kaart brengen van alle schadeposten en het onderbouwen hiervan is van belang bij het verhalen van de maximale schadevergoeding. Daarnaast zorgt een juridische partner ervoor dat de verzekeraar van de tegenpartij een volwaardige tegenstander heeft. Zo kan de verzekeraar u in dat geval bijvoorbeeld niet onder druk zetten om u akkoord te laten gaan met een (veel) te lage vergoeding.

Het meest belangrijke voor u is dat onze hulp volledig gratis zal zijn. Onze hulp wordt namelijk vergoed door de aansprakelijke partij. Zelfs wanneer u in een later stadium toch geen recht blijkt te hebben op een vergoeding, blijft onze hulp voor u gratis. Wij dragen dan zelf de kosten. Kortom, u loopt geen enkel financieel risico.

Neem gerust contact met ons op om uw zaak aan ons voor te leggen, ook wanneer u twijfelt over de haalbaarheid van uw claim. Wij zullen u altijd vrijblijvend en eerlijk advies geven. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent blijvende invaliditeit

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.