Afhandeling letselschade | LetselPro

Afhandeling letselschade

Het afhandelen van een letselschadezaak kan soms eindeloos duren. Een verzekeraar werkt vaak tegen en belangenbehartigers gaan vaak traag te werk. Het vervelende is ook dat er geen duidelijke termijn gebonden is aan het afronden van een letselschadezaak. Gelukkig gaat een letselschade jurist direct voor u aan het werk en blijft deze iedereen op de hielen zitten om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Toch duurt het vaak erg lang voor een letselschade zaak volledig is afgehandeld.

Gemiddelde afhandeling letselschadezaak

Het enige duidelijke, is dat er geen duidelijke termijn bestaat qua het afhandelen van een letselschade zaak. Het komt dus ook met regelmaat voor dat een letselschadezaak langer dan 5 jaar doorloopt. Al is dit natuurlijk lang niet bij alle zaken het geval. Het gemiddelde ligt tussen de 3 maanden en 2 jaar.

Procedures

Wel is het mogelijk om verschillende procedures te starten om het proces te versnellen. Al onze letselschade juristen zijn natuurlijk op de hoogte van deze instrumenten en zullen deze inzetten zodra de vaart uit een letselschadezaak dreigt te lopen.

Klachtprocedure

Wanneer uw letselschadedossier bij de verzekeraar ligt en dit te lang vindt duren, kunt u een klachtenprocedure inzetten. Deze procedure is geheel gratis en zorgt ervoor dat alle partijen worden gehoord. Als resultaat komt het vaak voor dat een behandeling van de gehele letselschadezaak voorspoedig wordt afgehandeld.

Deelgeschilprocedure

Wanneer partijen het niet met elkaar eens kunnen worden, kost dit vaak enorm veel tijd. Het is ook daarom mogelijk om een deelgeschilprocedure te starten. Hierbij wordt 1 discussie onder de aandacht gebracht, welke vervolgens door de rechtbank onder de loep worden genomen. Wanneer er bijvoorbeeld een discussie is over de hoogte van het letselschadebedrag, zal de rechtbank er op deze manier een oordeel over vellen.

Gerechtelijke procedure

De gerechtelijke procedure houdt hetzelfde in als een dagvaardingsprocedure en kan enkel worden gestart wanneer u het niet eens bent met de uitkomst van de klachten- deelgeschilprocedure. Deze kan echter alleen door een advocaat worden gestart, waarbij dus bijbehorende kosten komen kijken die u vooraf dient voor te schieten.

Hulp bij verhalen letselschade

Het kan dus lang duren om een letselschadezaak af te handelen. Hieraan is dan ook geen maximale termijn verbonden. Iets waar helaas nog vaak misbruik van wordt gemaakt. De verschillende procedures zijn echter ontworpen om hierbij te helpen.

Onze kosteloze letselschade juristen gaan graag voor u aan het werk om zo snel mogelijk de gewenste vergoeding voor uw letselschade te verhalen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar +31 (0)413 22 50 60. U krijgt van ons direct een vrijblijvend advies en indien gewenst wordt u gedurende het gehele letselschadeproces door onze juristen bijgestaan.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de afhandeling van mijn letselschade?

De afhandeling van uw letselschadezaak kan helaas lang duren. Doordat er geen termijn is gebonden aan het afronden van een letselschadezaak maken verzekeraars hier vaak misbruik van. Gelukkig zijn er een aantal procedures welke een duwtje in de juiste richting geven. Een klacht-, deelgeschil- of gerechtelijke procedure kan hierbij helpen.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Afhandeling letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.