Aansprakelijkheid Letselschade LetselPro

Aansprakelijkheid letselschade

Wanneer u door toedoen van een andere partij letselschade heeft opgelopen kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade. Dit kunt u doen door een letselschadevergoeding te claimen bij de aansprakelijke partij. LetselPro biedt kosteloze hulp bij het verhalen van de schadevergoeding op de verzekering van de tegenpartij.

Wanneer is de tegenpartij aansprakelijk?

U kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade wanneer er sprake is van onrechtmatig handelen door de tegenpartij. Dit slaat op situaties waarin de veroorzaker een (on)bewuste fout heeft gemaakt waarin hij of zij het ongeluk hadden kunnen voorkomen of iets had kunnen veranderen waardoor de kans op een ongeluk zou worden verkleind.

Verkeersongeval aansprakelijkheid

Een verkeersongeval zit altijd in een klein hoekje, er kan alcohol in het spel zijn of de tegenpartij kunt u simpelweg echt niet hebben gezien waardoor u ten val bent gekomen. In sommige gevallen kunt u na een verkeersongeval de tegenpartij aansprakelijk stellen wanneer zij nalatig hebben gehandeld. In vele gevallen is het direct duidelijk wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval, anderzijds kan het ook zijn dat de tegenpartij het niet eens is met de schuldvraag. Als de tegenpartij het er niet mee eens is en wil aantonen dat zij niet schuldig zijn aan het ongeval kan een aansprakelijkheidstest hiervoor een uitkomst bieden.

Bedrijfsongeval aansprakelijkheid

Veel ongevallen vinden plaats op het werk, dit betreft bijvoorbeeld een val in het magazijn door een natte vloer of een verkeersongeval wanneer u onderweg bent naar een klant doordat de remlichten van de bedrijfsbus kapot waren. Wanneer een ongeval gebeurt tijdens werktijd kunt u uw werkgever hiervoor in veel gevallen aansprakelijk stellen om de schade te vergoeden, zeker wanneer er geen of onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen door de werkgever.

Productaansprakelijkheid

Wanneer u een product in de winkel koopt moet u ervan uit kunnen gaan dat het product veilig is voor gebruik. Indien u toch letselschade oploopt doordat het product onveilig blijkt te zijn kunt u hiervoor een schadeclaim opstellen en deze verhalen op de fabrikant of producent van het product. Dit is niet eenvoudig want er moet kunnen worden aangetoond dat het product niet naar behoren werkt. Er moet worden onderzocht wat de fabrikant of producent had kunnen doen om het ongeluk te kunnen voorkomen. U kunt de producent of fabrikant van het product niet aansprakelijk stellen wanneer u het product niet heeft gebruikt op de manier waarvoor het is bedoeld.

De tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade

Een ongeval waarbij u letselschade oploopt is ontzettend vervelend, het verhalen van een letselschadevergoeding is ook nog eens een intensief proces. U kunt LetselPro bellen voor gratis advies op 085 – 025 00 60 of stel uw vraag via het online contactformulier aan onze letselschadejuristen. Wij geven u graag een kosteloos advies over wat uw mogelijkheden zijn op het verhalen van de geleden schade.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Aansprakelijkheid letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.