Een vrouwelijke passagier is begin 2013 gewond geraakt bij een verkeersongeval. Ze zat achterin een busje dat betrokken raakte bij een kettingbotsing. Het busje kon niet op tijd remmen voor een auto, waardoor het tegen deze auto botste en het busje vervolgens van achteren met hoge snelheid door een andere auto werd aangereden. De vrouw schoot hierdoor los uit haar gordel en knalde tegen het dashboard aan.

Polsletsel na het verkeersongeval

Het slachtoffer was even buiten bewustzijn en had met name last van een pijnlijke linkerpols (haar dominante hand). Verder was er sprake van een vanuit de nek uitstralende pijn die al aanwezig was voor het ongeval. De pols diende te worden gezet. In eerste instantie met een slecht resultaat, waarna deze nogmaals werd gezet en vervolgens gegipst. De vrouw bleef echter klachten houden van de pols en deze bleek uiteindelijk wederom niet goed te zijn gezet. Een operatie werd nog overwogen, maar daar werd uiteindelijk van afgezien. De pols werd wel voor een derde keer gezet en weer gegipst.

Arbeidsongeschikt

Door het ongeval kan het slachtoffer haar werk als redactrice niet meer uitvoeren en raakte de vrouw arbeidsongeschikt. Aangezien ze de pensioengerechtigde leeftijd al heeft bereikt, heeft ze na afloop van haar tijdelijke contract geen recht op een ziektewetuitkering. De aansprakelijke tegenpartij doet in eerste instantie erg moeilijk over deze schadepost. Uiteindelijk lukt het de vrouw met de hulp van LetselPro om aannemelijk te maken, dat ze nog een aantal jaar na haar 65ste zou hebben doorgewerkt. De verzekeraar keert aan het slachtoffer een bedrag van €75.000,00 uit, voornamelijk als vergoeding voor het verlies aan arbeidsvermogen.

Juridische hulp bij arbeidsongeschiktheid door verkeersongeval

De vrouw was uitermate tevreden met de behandeling van haar letselschadezaak door LetselPro, zo liet ze na afloop met de volgende woorden aan LetselPro weten: “De manier waarop u handelt is bewonderenswaardig en ik ben blij dat ik met u in zee ben gegaan.” Heeft u ook letsel opgelopen door de schuld van iemand anders? Neem dan zo snel mogelijk contact op met LetselPro via 085 – 025 00 60 of middels ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!