Betrokkene reed op een buitenweg met een snelheid van ongeveer 70-80 km/h, toen hij plotseling hard moest remmen voor een voorligger. Hij kwam tot stilstand en op dat moment werd hij van achteren aangereden door een andere personenauto.

Aanrijding

Betrokkene kan zich het ongeval en de gebeurtenissen daarna goed herinneren en is niet buiten bewustzijn geweest. Direct na de klap had hij geen opvallende klachten. Hij kon zelf uit de auto komen en heeft in overleg met de bestuurder van de andere auto foto’s genomen en thuis de schadeformulieren ingevuld. De auto van de betrokkene betrof een bestelwagen met een trekhaak en betrokkene vertelt dat deze trekhaak de klap zodanig heeft opgevangen dat de schade aan de auto beperkt is gebleven. Hij kon zijn weg vervolgen, maar merkte later pijn in zijn nek en achterhoofd, die in de loop van 1 à 2 dagen toenam.

Pijnklachten

Na enkele dagen heeft betrokkene de huisarts bezocht, die hem pijnstillers heeft voorgeschreven en heeft geadviseerd het rustig aan te doen. Dit was echter niet goed mogelijk, want betrokkene is zzp’er en had net een opdracht gekregen van een nieuwe opdrachtgever waarbij haast geboden was. De man is toch weer gaan werken, waarna de klachten echter snel toenamen. Hij is opnieuw naar de huisarts gegaan, die zwaardere pijnstillers heeft voorgeschreven. Hij is ook verwezen naar een fysiotherapeut, die hem heeft behandeld met massage, manipulatie en dry needling, maar omdat de klachten daarna verergerden is hij hiermee gestopt. Later heeft hij een traject gevolgd bij DBC gedurende 15 weken. Na een uitgebreide intaketest heeft hij oefentherapie gehad, ook met apparaten ter versterking en ontspanning van de spieren. Ook kreeg hij nekoefeningen. Betrokkene vond de behandeling zwaar, maar hij heeft wel meer kracht gekregen, maar de pijnklachten zijn niet duidelijk verminderd.

Schildersbedrijf

Ten tijde van het ongeval was betrokkene fulltime werkzaam in zijn eigen bedrijf. Hij is zzp’er en verricht voornamelijk schilderwerkzaamheden, minimaal 40 uur per week. Het ongeval vond plaats aan het begin van het weekend en betrokkene is de maandag daarop weer gaan werken ondanks zijn klachten, omdat hij net een nieuwe opdracht had gekregen van een nieuwe opdrachtgever. De klachten namen echter steeds verder toe en uiteindelijk is betrokkene 3 á 4 maanden na het ongeval gestopt met de werkzaamheden voor zijn schildersbedrijf, omdat hij de opdrachten niet meer naar behoren en op tijd kon uitvoeren.

Schadevergoeding

Keer op keer probeert de aansprakelijke verzekeraar deze zaak te regelen door een schadevergoeding aan te bieden, maar de man gaat niet akkoord met de aangeboden bedragen. Er volgt een neurologische- en een verzekeringsgeneeskundige expertise op basis waarvan LetselPro deze letselschadezaak weet te regelen voor een bedrag van € 241.000,00. Naast een smartengeldvergoeding van € 12.500,00 bestaat dit bedrag voornamelijk uit een schadevergoeding voor het verlies aan arbeidsvermogen.

Doe de letselschadetest!