In deze zaak is letsel ontstaan door een achterop aanrijding. Betrokkene reed weg bij een groen uitstralend verkeerslicht. Toen hij net de kruising was overgestoken en stil stond of langzaam reed, reed een andere automobilist achterop de auto van de betrokkene.

De aard van het letsel

Betrokkene heeft nek-, hoofd-, schouder- en rugklachten ten gevolge van het ongeval. Een aanrijding zoals hierboven omschreven is een zogenaamde aanrijding met een lage impact en de klachten en beperkingen bij slachtoffers houden meestal niet langdurig aan.

Betrokkene is onderzocht en behandeld door de huisarts en de fysiotherapeut. Wegens het verergeren van de klachten is een MRI-scan gemaakt. Op de scan werden geen bijzondere afwijkingen geconstateerd. Betrokkene heeft de behandelingen bij de fysiotherapeut voortgezet en heeft pijnstilling gekregen.

Naast de lichamelijke gevolgen, heeft betrokkene ook last gehad van stemmingswisselingen en was betrokkene erg emotioneel. Hij heeft te kampen gehad met hoofdpijn en slaapproblemen.

Enkele schadeposten

Normaliter deed betrokkene veel in het huishouden en in de tuin. Ten gevolge van het ongeval heeft hij deze werkzaamheden enige tijd geheel niet kunnen verrichten. Daarna heeft hij deze werkzaamheden enige tijd slechts in beperkte mate kunnen oppakken. LetselPro hanteert de richtlijnen van de Letselschade Raad om tot een vergoeding te komen voor het niet kunnen uitvoeren van bovengenoemde werkzaamheden.

Verlies van arbeidsvermogen ZZP’er

In het dagelijks leven was betrokkene werkzaam als ZZP’er in de renovatie. Hij werkte gemiddeld 40 uur per week. Ten gevolge van het ongeval heeft hij enige tijd niet kunnen werken. Op basis van de cijfers van de drie voorafgaande jaren wordt een bedrag uitgekeerd voor het verlies van arbeidsvermogen.

De letselschadevergoeding

LetselPro heeft met de verzekeraar van de veroorzaker onderhandeld over een vergoeding en heeft de betrokkene inzicht gegeven in een redelijke vergoeding en de voor- en nadelen van enkele mogelijke scenario’s, zodat de betrokkene een weloverwogen keuze kan maken. Uiteindelijk is een vergoeding van € 17.500,000 uitbetaald.

Doe de letselschadetest!