Een 55-jarige vrouw was aan het werk in een winkel in kunst- en verfmaterialen. Er meldde zich een chauffeur van een vrachtwagen voor levering van nieuwe spullen. Er stond een doos op de laadklep en de chauffeur vroeg aan mevrouw of ze wilde helpen met het tillen van de doos. Bij het optillen van de doos bleek deze veel te zwaar te zijn en ze voelde direct een pijnlijke knap in de rug. De pijn was dusdanig dat ze op de grond is gaan liggen en er werd een ambulance gebeld, die haar naar het ziekenhuis vervoerde.

Letsel aan de rug

Na klinisch en röntgenologisch onderzoek bleek er sprake te zijn van een breuk van de eerste lendenwervel. Operatieve behandeling was noodzakelijk. Als gevolg van het ongeval heeft de vrouw last van blijvende klachten aan haar rug, daar waar ze voor het ongeval niet bekend was met rugklachten.

Toedracht

De chauffeur van de vrachtwagen had zijn wagen zeer onhandig, onlogisch en ongebruikelijk geparkeerd op de stoep, dicht tegen het winkelpand aan. Na het neerlaten van de laadklep werd zelfs de toegangsdeur van de winkel geblokkeerd. De werkneemster van de winkel vond dat de vrachtwagen gevaarlijk stond voor haar klanten en passanten. Het was niet eerder voorgekomen dat een vrachtwagen op deze wijze werd geparkeerd, zeker nu er zich een laad- en losplaats aan de zijkant van de weg bevindt, ter hoogte van de winkel. De vrouw was helemaal niet van plan de doos samen met de chauffeur te tillen, maar gezien de omstandigheden die door de chauffeur in het leven waren geroepen, voelde zij zich daartoe genoodzaakt. Zij informeerde nog naar het gewicht, maar volgens de chauffeur ging het wel. Daar vertrouwde ze toen op, mede omdat de chauffeur zelf al begon met tillen en zij ervan uit ging dat ook hij geen zware pakketten mocht tillen.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid werd in eerste instantie afgewezen en vervolgens zwaar betwist door de tegenpartij, waarbij de vrouw werd aangespoord om haar werkgever aansprakelijk te stellen. Echter na inschakeling van LetselPro werd na aanvoering van bovenstaande gegevens omtrent de toedracht de aansprakelijkheid toch erkend door de verzekeraar van de koeriersdienst.

Schadevergoeding

Als gevolg van het ongeval is de alleenstaande vrouw met drie kinderen beperkt in het huishouden en daar waar zij voor het ongeval alle klusjes in en om het huis zelf deed, moet ze na het ongeval hulp van derden inroepen. De aansprakelijke verzekeraar wordt door LetselPro bereid gevonden een bedrag van € 47.000,- aan de vrouw te betalen als vergoeding voor huishoudelijke hulp, verlies van zelfwerkzaamheid en smartengeld.

Doe de letselschadetest!