Eind maart 2014 werd een 62 jarige fietser door een bestelbus aangereden op een rotonde. Hij werd geschept en kwam bij dit fietsongeval met zijn linkerheup hard op het wegdek terecht. In eerste instantie leek het letsel mee te vallen. Zijn dochter heeft hem opgehaald en naar huis gebracht.

Klachten van het fietsongeval

De dag na het ongeval was de linkerheup dik en het linkerbeen verkrampt. Bij een bezoek aan de huisarts gaf deze pijnstillers mee. Volgens de huisarts zouden de klachten vanzelf over moeten gaan. Toen de klachten niet minder werden en de pijn inmiddels ook naar de onderrug trok, ging het slachtoffer terug naar de huisarts. Hierop kreeg hij van de huisarts het advies om te starten met fysiotherapie.

Arbeidsongeschikt geraakt

Het slachtoffer is schoorsteenveger van beroep. Naast het vegen van schoorstenen, reinigt hij dakgoten en doet hij allerhande reparaties aan het dak. Sinds het fietsongeval zit hij thuis met pijn in de onderrug en de linkerheup. Deze klachten heeft hij nog niet eerder gehad en was ook nooit eerder betrokken bij een ongeval. Met de ervaren beperkingen kan hij geen ladder op, waardoor hij geen inkomen meer heeft. Deze schadepost noemen we het verlies van arbeidsvermogen. De verzekeraar van de automobilist heeft de aansprakelijkheid voor het ontstaan van het fietsongeval erkend en zal de letselschade als gevolg van het ongeval vergoeden.

Afwikkeling van de letselschade claim

Een jaar na het fietsongeval ervaart het slachtoffer nog steeds pijnklachten en beperkingen. Ondanks het feit dat hij nog niet klachtenvrij is wenst de man zijn letselschadezaak af te wikkelen. De aansprakelijke partij wordt door LetselPro bereid gevonden tot betaling van een letselschadevergoeding van €70.000,-, waarmee het slachtoffer tevreden is. In de vergoeding zijn schadeposten als huishoudelijke hulp, immateriële schade en enkele jaren verlies van arbeidsvermogen meegenomen. Tevens is hierbij rekening gehouden met het feit dat de zzp-er op enig moment weer meer belastbaar zal zijn en meer inkomsten zal verwerven.

Contact

Bent u zelf betrokken geraakt bij een fietsongeval of ander type ongeval en heeft u daarbij letselschade opgelopen? Wij voorzien u gratis van juridische hulp. Neem contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies omtrent uw specifieke letselschade claim. Doe de letselschadetest!