Voor de ingang van de school viel een bijna 50-jarige leraar in een gat van ruim anderhalve meter diep. Het luik dat zich normaal gesproken boven dit gat bevindt, was door een balorige leerling weggehaald en gecamoufleerd met een mat. De leraar stapte nietsvermoedend op de mat en viel vervolgens in het gat. Het slachtoffer loopt hierbij ernstig letsel op en raakt zelfs volledig arbeidsongeschikt.

Initieel toegekende letselschadevergoeding was veel te laag

In de jaren na het ongeval heeft het slachtoffer verschillende belangenbehartigers gehad. De verzekeraar van de school stelde steeds een regeling voor, zonder daarbij de aansprakelijkheid voor het ongeval te erkennen. Na ruim tien jaar werd de aansprakelijkheid toch uiteindelijk erkend door de verzekeraar van de school. Echter, de verzekeraar bleef van mening dar er geen verband bestond tussen de klachten van de leraar en het ongeval. Dit, terwijl het slachtoffer voorafgaand aan het ongeval nooit klachten had. In 2008 probeerde de verzekeraar de letselschade claim af te wikkelen met een letselschadevergoeding van slechts €7.500,00. In 2010 volgde een tweede voorstel van €15.000,00. Toch bleef de leraar van mening dat ook dit tweede bod veel te laag was als serieuze vergoeding voor het door hem opgelopen letsel. Om die reden besluit hij dan ook om over te stappen naar letselschadebureau LetselPro.

Letselschedebureau LetselPro dwingt verzekeringsgeneeskundige expertise af

Letselschadebureau LetselPro stelt een verzoekschrift op om via de rechter een verzekeringsgeneeskundige expertise af te dwingen. Hiermee kan immers meer duidelijkheid worden verkregen in de beperkingen die het slachtoffer heeft opgelopen en in welke mate de klachten ook daadwerkelijk als gevolg van het ongeval dienen te worden beschouwd. Tegelijkertijd maakt LetselPro een professionele berekening van het verlies aan verdienvermogen. Deze financiële schade valt overigens relatief gezien mee vanwege de hoge leeftijd van de leraar en een aantal voor hem geldende vangnetten.

LetselPro behaalt letselschade claim van €105.000,00

Opvolgend worden door LetselPro alle verzamelde gegevens gecombineerd en verwerkt tot een gedegen en volledig onderbouwde letselschade claim. De aansprakelijke verzekeraar laat daarop weten om, ter voorkoming van een gerechtelijke procedure, eerst nog een serieuze poging te willen wagen om op basis van de in kaart gebrachte schade alsnog tot een minnelijke regeling te komen. Een eerste bod van €50.000,00 wordt gevolgd door een tweede bod van €75.000,00. Beide voorstellen werden op advies van LetselPro door de leraar afgewezen. Uiteindelijk weet LetselPro de letselschade claim, tot grote vreugde van het slachtoffer, te regelen voor maar liefst €105.000,00!

Zelf letsel opgelopen door toedoen van derden?

Heeft u ook letselschade opgelopen door toedoen van derden? Of bent u vermoeid geraakt na een lang en uitputtend traject waar geen voortgang in zit? Letselschadebureau LetselPro is al vele jaren dé specialist in het snel en goed afhandelen van letselschade claims! Overigens hoeft het in veel gevallen niet eens uit te maken dat uw ongeval al enkele jaren geleden is. Treedt dus volledig gratis en vrijblijvend in contact met de letselschadespecialisten van LetselPro door ons contactformulier in te vullen en vertel ons uw verhaal!

Doe de letselschadetest!