Een 50-jarige man werd in oktober 2008 aangereden op zijn fietsdoor een autobus. Doordat de bus hem geen voorrang verleende, liep de man ernstig letsel aan zijn gezicht en klachten aan zijn rechterpols op. Een wond op zijn lip werd gehecht en later nog gecorrigeerd door de kaakchirurg. De klachten aan zijn pols bleken helaas blijvend van aard. Wanneer de man kracht zet ontstaat er pijn, waardoor hij last heeft met tuinieren, sporten en tijdens zijn werkzaamheden als vrachtwagenchauffeur.

Klachten na het fietsongeluk

Tijdens zijn werk op de vrachtwagen ervaart hij pijnklachten bij het tillen, zoals bij het afdekken van lading met een zeil, het aankoppelen van de oplegger en het laden en lossen van de vrachtwagen. Dit zorgt ervoor, dat de man zijn werk niet uit kan voeren. Ten tijde van het ongeval was het slachtoffer tijdelijk arbeidsongeschikt door schouderklachten. De aansprakelijke tegenpartij beroepte zich voortdurend op het standpunt, dat hij ook zonder het ongeval beperkt zou zijn door de schouderklachten en zien geen letselschade als gevolg van het fietsongeluk. Echter meent de man dat hij net hersteld was van zijn schouderklachten en op het punt stond om zijn werk weer te hervatten, op het moment dat hij werd aangereden.

Rechtsbijstand

Het slachtoffer heeft zijn letselschade dossier in behandeling bij Rechtsbijstand en is daar na een aantal jaar nog niks mee opgeschoten. Hij besluit, na het goede gevoel dat hij overhoudt aan ons kennismakingsgesprek, over te stappen naar LetselPro. Inmiddels heeft de man zich om laten scholen en is zijn inkomen weer op het niveau van voor het ongeval. LetselPro maakt een berekening van zijn tijdelijke verlies aan arbeidsvermogen en stelt een onderzoek bij een onafhankelijk arts voor om de klachten aan de rechterpols en de beperkingen die daardoor optreden helder te krijgen. Dit valt gunstig uit voor het slachtoffer. Alle klachten en beperkingen zijn het gevolg van het ongeval en de schouderproblematiek van voor het ongeval speelt geen enkele rol.

Schadevergoeding voor het opgelopen letsel

Het kost de aansprakelijke tegenpartij echter erg veel moeite om hun eerder ingenomen standpunt bij te stellen. Zij blijven hardnekkig volhouden dat er nagenoeg geen letselschade is. De schaderegelaar van de tegenpartij heeft zich duidelijk niet goed verdiept in de zaak en denkt zich er makkelijk vanaf te kunnen maken door een niet serieus te nemen voorstel te doen om de letselschade zaak te regelen voor een bedrag van €8.500,00. LetselPro adviseert de man om hier absoluut niet mee akkoord te gaan en houdt voet bij stuk. Na een verhelderend gesprek met de schaderegelaar op het kantoor van LetselPro, werd deze zaak alsnog geregeld voor een bedrag van €43.500,00. De man is hier uitermate tevreden mee en bedankt LetselPro voor haar inzet, betrokkenheid en expertise op het gebied van letselschade.

Schakel LetselPro in voor gratis hulp!

Bent u betrokken geraakt bij een fietsongeluk of een ander type ongeval? Als u letsel door een ander oploopt, heeft u recht op een schadevergoeding. Neem contact met ons op voor gratis advies én gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade! Bel ons op 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier op.

Doe de letselschadetest!