Een 60-jarige man is betrokken bij een verkeersongeval. Op een N-weg in het buitengebied rijdt een auto met groot licht op de verkeerde weghelft. Hierdoor wordt de man gedwongen uit te wijken naar rechts, waardoor hij met zijn auto op een boom klapt rechts in de berm.

Schadeverzekering inzittenden

De tegenpartij is helaas doorgereden en nooit achterhaald. Na het ongeval wordt het slachtoffer per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar zijn foto’s gemaakt van nek en rug. Als gevolg van het ongeval ervaart de man nek- en hoofdpijnklachten en daarnaast heeft hij geheugen- en concentratieproblemen, waardoor hij uitvalt op zijn werk. De bestuurder schakelt LetselPro in om zijn letselschade te verhalen op de schadeverzekering inzittenden, die op het voertuig is afgesloten.

Whiplash

De man heeft een leidinggevende functie, die hij een week na het ongeval op arbeidstherapeutische basis hervat voor gemiddeld anderhalf uur per dag. Vanwege aanhoudende hoofdpijnklachten was dit echter niet vol te houden. Vervolgens is betrokkene gedurende vier weken op zomervakantie geweest. Na thuiskomst van de zomervakantie heeft hij zijn werkzaamheden volledig hervat. Na twee weken is hij echter deels weer uitgevallen vanwege de aanhoudende en toenemende hoofdpijn- en nekklachten met uitstraling naar de linkerarm en -schouder. Vervolgens is hij tijdelijk halve dagen gaan werken, heeft hij contact gezocht met zijn huisarts en is hij verwezen naar een neuroloog voor nader onderzoek. Er is toen een MRI-scan gemaakt van zijn hoofd, waarop geen afwijkingen werden aangetroffen. Ook heeft er nog een NPO (neuropsychologisch onderzoek met testen) plaatsgevonden. Daaruit bleek een whiplash.

Multidisciplinaire training

In overleg met de werkgever en de bedrijfsarts volgt de man een multidisciplinaire training voor een periode van dertien weken. De training bestaat uit twee keer per week fysiotherapie en één keer per week een gesprek met een psycholoog in het kader van het bedrijf zorgsysteem vanuit de werkgever. Betrokkene heeft baat bij de fysiotherapie. Hij wandelt en fietst nu veel. De gesprekken met de psycholoog zijn vooral bedoeld om te leren luisteren naar zijn lichaam, zijn grenzen te leren bewaken en balans te vinden. Betrokkene heeft namelijk de neiging om over zijn grenzen heen te gaan. Hij geeft ook aan dat de beperkingen niet zozeer fysiek zijn, maar zich met name bevinden op het mentale vlak. Bij stress en spanning ontstaat een toename van hoofdpijn- en nekklachten. Betrokkene is erg perfectionistisch ingesteld en legt de lat erg hoog. Hij houdt van zijn werk als afdelingshoofd. Helaas mocht dit alles niet baten en is de man uiteindelijk volledig uitgevallen voor zijn werk en in de WIA belandt.

Schadevergoeding

Door LetselPro wordt het geleden en in de toekomst nog te lijden verlies van verdienvermogen nauwkeurig in kaart gebracht, waarna de onderhandelingen met de verzekeraar over een eindregeling worden gestart. Deze zaak werd recent afgewikkeld voor een bedrag van € 93.500,-. In dit bedrag zit geen vergoeding voor het smartengeld aangezien deze schadepost altijd wordt uitgesloten op een SVI-polis.

Doe de letselschadetest!