Een 48-jarige man, werkzaam als drukker, is betrokken bij een bedrijfsongeval. Daarbij wordt hij door een achteruitrijdende vorkheftruck aangereden.

Toedracht ongeval

De man was werkzaam in een hal waar een rotatiedrukmachine staat. Op enig moment wilde de man naar het toilet. Hiervoor moest hij van de ene hal naar een andere hal lopen. In de andere hal was een collega werkzaam als heftruckchauffeur. In de betreffende hal stonden een aantal papierrollen, zodat de heftruck voor de man niet zichtbaar was. De heftruckchauffeur had net een rol papier bij een machine gelegd. Daarna reed hij achteruit om de giek van de heftruck weer recht te zetten. Tijdens deze manoeuvre kwam de man met zijn rechtervoet onder de heftruck en viel achterover. Nadat de heftruck was verzet, kwam de voet van het slachtoffer pas “los”.

Aansprakelijkheid

Op de plaats van het ongeval zijn geen doeltreffende organisatorische maatregelen getroffen om te voorkomen dat andere werknemers zich in de werkzone van de heftruck konden bevinden. Op andere plaatsen in het bedrijf zijn wel gele lijnen en balustrades aangebracht. De inspectie SZW werd ingeschakeld en de werkgever ontving een boetekennisgeving. De verzekeraar van de werkgever heeft aansprakelijkheid erkend met betrekking tot de toedracht van het ongeval.

Arbeidsongeschiktheid

Ten tijde van het ongeval was de man werkzaam als offset/A-drukker. Hij heeft nog geprobeerd zijn oorspronkelijke werk te hervatten, maar dit bleek te zwaar. Mede ook door psychische problemen als gevolg van het ongeval. Er volgt een succesvolle re-integratie als taxichauffeur en als “manusje-van-alles” bij een sportschool. Daarnaast ontvangt de man een WIA-uitkering, waarbij sprake is van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Schaderegeling

In overleg met de wederpartij schakelt LetselPro een onafhankelijk rekenkundige in om het verlies van arbeidsvermogen en de pensioenschade als gevolg van het ongeval te berekenen. Recent werd deze zaak door LetselPro geregeld met de aansprakelijke verzekeraar voor een bedrag van € 270.000,-.

Doe de letselschadetest!