Als gevolg van een bedrijfsongeval heeft een 55-jarige man ernstig en blijvend letsel aan het linker onderbeen opgelopen. Betrokkene werkte op uitzendbasis als kraandrijver bij een betonfabriek, waar hij een bovenloopkraan bediende. Tijdens de uitvoering van zijn werkzaamheden heeft hij een betonblok van 5.000 kilogram tegen zijn linkervoet gekregen met alle gevolgen van dien.

Aansprakelijkheid

Kort na het ongeval heeft het slachtoffer LetselPro ingeschakeld om zowel het uitzendbureau als formele werkgever als de betonfabriek als de materiële werkgever aansprakelijk te stellen voor het hem overkomen ongeval. De aansprakelijkheid werd snel daarna erkend door de verzekeraar van de betonfabriek.

Beperkingen

Door de linkervoet-, enkel- en onderbeenklachten is betrokkene fors beperkt bij lopen, staan en met name traplopen. De pijn en de belastbaarheid verschilt per dag. Als hij een goede dag heeft kan hij 2.000 meter lopen. De man durft niet meer te fietsen, bang dat hij bij afstappen door zijn linkervoet klapt.

Herstelgerichte dienstverlening

De man woonde sinds het ongeval in bij zijn vriendin. Hij wilde op enig moment graag weer in zijn eigen woning gaan wonen. Echter, deze kluswoning was op dat moment “under construction” en niet bewoonbaar. Verder was er sprake van een zeer onveilige trap. De woning moest eerst weer “bewoonbaar” worden gemaakt, dat betekende eerst drastisch opruimen en daarna verbouwen/renoveren. Door het letsel en de fysieke beperkingen was betrokkene niet meer in staat om dat zelf te doen. Dit moest nu door een professioneel bedrijf worden gedaan. Er is gezocht naar een bouwbedrijf/aannemer die deze klus wilde klaren en betrokkene werd in dit traject begeleid en ondersteund. Alleen de ‘arbeid’ kon als schade worden geclaimd, materialen had hij anders ook zelf moeten aanschaffen en kwamen voor eigen rekening. Daarnaast werd hij ondersteund in het aanvraagtraject voor een traplift, aanpassing badkamer (inloopdouche), een scootmobiel en huishoudelijke ondersteuning volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Afwikkeling schade

LetselPro regelt de schade van de betonstorter met de aansprakelijke tegenpartij voor een bedrag van € 145.000. De schade bestaat voornamelijk uit verlies aan arbeidsvermogen vanwege zijn gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, verlies van zelfwerkzaamheid aangezien het slachtoffer niet meer zelf kon klussen aan zijn woning en smartengeld voor gederfde levensvreugde.

Doe de letselschadetest!