Een 40-jarige vrouw valt met haar fiets door een diepliggende putdeksel op de weg en loopt daarbij letsel op. De vrouw ging even een ijsje halen met haar vriend, maar kwam met haar fietsband tegen een verlaagde rand in de weg en sloeg over de kop met een snelheid van 25 km/uur. Het was een heftig ongeval, waarbij het slachtoffer uit een hoofdwond behoorlijk wat bloed verloor en enige tijd buiten kennis was. Er waren talloze schaafwonden en nog wat kneuzingen. Ze is met de ambulance naar de spoedeisende hulp gebracht.

Aansprakelijkheid wegbeheerder

De bewuste weg was net voor het ongeval opnieuw geasfalteerd, maar een gedeelte rondom een putdeksel was niet meegenomen, waardoor er een flink hoogteverschil tussen het nieuwe asfalt en de putdeksel was ontstaan en daarmee een gevaarzettende situatie. LetselPro heeft de gemeente als wegbeheerder aansprakelijk gesteld en de aansprakelijke verzekeraar van de gemeente heeft de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend.

Opgelopen letsel door het ongeval

Het slachtoffer heeft als gevolg van het fietsongeval aanhoudende klachten aan de rechterknie en vooral aan de rechterschouder opgelopen. Gaandeweg tekenen zich ook psychische klachten (angsten, stress, slaapstoornis et cetera) en verschillende cognitieve stoornissen af. Terwijl de vrouw voor het ongeval voor haar conditie praktisch altijd op de fiets naar haar werk ging (14 km enkele reis), durft zij dit sedert het ongeval niet meer te doen. Fietsen maakt haar angstig. Zij gaat nu daarom met de auto naar haar werk.

Afwikkeling schade

Na het bereiken van een medische eindtoestand weet LetselPro deze letselschade af te wikkelen met de verzekeraar van de gemeente voor een bedrag van € 32.000,00 als vergoeding voor reiskosten, onvergoede medische kosten, kosten voor ingeschakelde huishoudelijke hulp, verlies van zelfwerkzaamheid en smartengeld. Het slachtoffer was erg blij met en dankbaar voor het behaalde resultaat. De afwikkeling viel toevalligerwijs samen met haar promotie naar een hogere functie, waardoor ze naast het afsluiten van haar letselschadezaak ook op haar werk een nieuwe frisse start kon maken.

Doe de letselschadetest!