31 mei 2024

Met een druk land als Nederland blijft de verkeersdichtheid alleen maar toenemen. Dit betekent eveneens dat de kans op een verkeersongeluk toeneemt. Uiteraard hopen wij dat u hier niet bij betrokken zal raken. Maar mocht dit probleem zich toch voordoen, weet u dan wat te doen? Of wat juist niet te doen? We leggen het u uit!

Politie contacteren

Het is niet altijd nodig om de politie te bellen bij een verkeersongeluk. Dit ligt echter volledig aan de zwaarte van het ongeluk. Bij blikschade, een klein ongeluk dus, hoeft de politie niet van de partij te zijn. Dit kan namelijk onderling geregeld worden. Mocht iemand gewond zijn, of is de schade groot, dan is het wel degelijk nodig om de politie te bellen en op locatie te wachten. Dit geldt ook wanneer iemand uit het buitenland, gewelddadigheid of dronkenschap bij het ongeval betrokken is.

Doorrijden?

Na geen enkele vorm van een verkeersongeluk is het toegestaan om door te rijden. Er dient altijd eerst vastgesteld te worden dat er geen letselschade is opgelopen. Het is zelfs strafbaar om het verkeersongeval zomaar te verlaten, ook bij een eenzijdig ongeluk. In alle gevallen dienen uw gegevens bij de andere partij bekend gemaakt te worden.

Verplaatsen van het voertuig

Dient u het voertuig te verplaatsen? Dit is erg simpel. Staat het voertuig in de weg? Verplaats het dan. Zo niet? Dan niet. Soms is het voertuig ook zo beschadigd dat deze niet meer verplaatst kan worden. Het is vooral belangrijk dat het verplaatsen op een veilige manier gebeurd. Uw veiligheid is namelijk belangrijker dan het voertuig.

Voordat u het voertuig verplaatst, is het aan te raden zoveel mogelijk foto’s te maken en bewijzen te verzamelen. Denk hierbij aan glasscherven, remsporen en andere beschadigingen. Ook hierbij staat uiteraard uw veiligheid voorop!

Direct de schade betalen

Ga nooit direct in op een aanbod om de schade direct af te handelen. De schade wordt in negen van de tien gevallen namelijk onderschat. Laat de afhandeling dan ook altijd via uw verzekering of letselschadespecialist lopen. Zij weten precies naar welke schadeposten gekeken moet worden. Vul bij een ongeluk daarnaast ook altijd samen met de andere partij het schadeformulier in op het moment dat het ongeluk zich voordoet.

Letselschade door een verkeersongeluk

Heeft u hulp nodig na het oplopen van letselschade bij een verkeersongeluk? Neem dan direct contact met ons op. Onze hulp is volledig kosteloos en ons advies geheel vrijblijvend.

Doe de letselschadetest!