19 november 2021

Al meer dan zeven jaar is Eveline (45) op zoek naar een mogelijkheid om te leven met minder pijn en de mogelijkheid om afscheid te kunnen nemen van Oxycodon. Een zeer sterke pijnstiller die vaak wordt voorgeschreven bij pijn na een operatie, pijn bij kanker en langdurige pijn bij diverse aandoeningen. Het kan tevens kalmerend werken en het gevoel van angst verminderen. In de korte documentaire “Oxycodon: eenzame strijd tegen pijn.”, legt documentairemaker Jessica Villerius de vergeefse poging om af te kicken vast.

Gevoel van eenzaamheid na een ongeval

Het idee voor de documentaire ontstond in december, toen Eveline zich machteloos voelde. Haar pijnarts zei dat wanneer ze zou minderen met medicatie, de kans ook bestond dat de pijn minder zou worden. Omdat dat enige hoop gaf wilde ze dat natuurlijk graag proberen. De huisarts zag echter geen noodzaak om af te bouwen, omdat er gedurende de afgelopen 7,5 jaar geen complicaties waren. Dit contrasterend verschil in adviezen vond Eveline bizar, de arts die haar aanraadde om te stoppen kon bovendien niet uitleggen hoe, waardoor ze helemaal aan het toeval werd overgelaten. Dit leidde tot de zoveelste keer in 7,5 jaar dat het bij Eveline voelt alsof ze compleet op zichzelf is aangewezen in de strijd tegen een leven lang aan de oxycodon. Hetgeen wat ze voor het eerst kreeg toegediend na een auto ongeluk waarbij ze onder andere een whiplash opliep.

De ernst van immateriële schade in beeld

Eveline geeft aan Jessica zelf te hebben gemaild met de gedachte dat het vastleggen van de strijd mensen met een soortgelijk probleem een gevoel van erkenning kan geven. Villerius reageerde positief op het verzoek doordat ze uit eigen ervaring weet wat voor sterk spul oxycodon is. Ze kreeg het namelijk toen ze zelf met acute pijnklachten op de eerste hulp belandde. Het idee alleen al om dat dagelijks te moeten slikken vond ze ondraaglijk. Het gegeven dat Eveline hier al zeven jaar mee worstelde, wakkerde het onderzoek naar de gevolgen van oxycodon aan. Uiteindelijk kwam boven tafel dat er maar liefst zo’n 450.000 mensen dit momenteel slikken. Een schokkende hoeveelheid gezien het in de Opiumwet staat.

Intrigerende documentaire na auto ongeluk

Eveline vertelt dat ze in totaal zo’n vijftig milligram oxycodon per dag slikt. In de documentaire op Linda.nl is te zien hoe ze heeft gestreden. Alles komt in beeld, zowel haar sterke als zwakke momenten. Hiermee ontstaat een heel concreet en realistisch beeld van de pijn waarmee ze dagelijks moet leven en hoe deze zelfs nog erger wordt als ze afbouwt. De bijwerkingen en de impact op haar gezin worden niet overgeslagen. Haar partner filmt nog eens op haar kwetsbaarste momenten. Het resultaat is een intrigerende documentaire waarin te zien is hoe Eveline nu iedere dag probeert te overleven. Voor haar auto ongeluk werkte ze nog fulltime bij defensie en sportte dagelijks, van die bevlogenheid laat het leven met oxycodon nog weinig over.

Recht op smartengeld na whiplash

Zoals te zien is in die documentaire is de schade na een auto ongeluk niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch ontzettend zwaar. Veel mensen weten niet dat in zo’n geval als bij Eveline u recht heeft op een vergoeding. Als u geen schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval, kunt u hier absoluut aanspraak op maken!. Wij als letselschadespecialisten kunnen u kosteloos helpen deze schade te claimen, ook wanneer het een aantal jaar terug heeft plaatsgevonden. Via een goed onderbouwde claim kunt u een hoop smartengeld ontvangen ter compensatie van de geleden immateriële schade. Dit geldt tevens voor nabestaanden en personen die direct betrokken zijn bij uw herstel.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op om deze vrijblijvend te bespreken. Dit kan telefonisch via 085 – 025 00 60 of ons contactformulier.

Doe de letselschadetest!