9 april 2015

In Nederland is er een groeiend probleem met scootmobielen. Steeds vaker zijn zij betrokken bij gevaarlijke situaties en ongevallen op straat, op het fietspad en op de weg. Dit probleem is goed terug te zien in het aantal ongevallen met scootmobielen, waarna er een ziekenhuisbezoek noodzakelijk is voor één of meer betrokkenen bij het ongeluk. Waar er in 2006 nog ‘slechts’ 1.400 mensen naar het ziekenhuis moesten na een ongeval met een scootmobiel, is dit aantal in 2013 al opgelopen tot 2.500 mensen.

Doden door scootmobielongeval

Het groeiende aantal ongevallen met letsel zorgt tevens voor een stijging in het aantal dodelijke slachtoffers na een ongeval waarbij een scootmobiel betrokken is. Waar er in 2006 nog 5 personen overleden na een dergelijk ongeval, is dit aantal in 2014 opgelopen tot 32 dodelijke slachtoffers. Nog schokkender is de vergelijking tussen het aantal dodelijke slachtoffers in 2014 (32 personen) en 2013 (23 personen), waarin een stijging van bijna 40% te zien is.

Om dit probleem aan te pakken is het volgens de organisaties ANBO, ANWB en Veilig Verkeer Nederland (VVN) noodzakelijk dat bestuurders van scootmobielen wordt aangeraden deel te nemen aan een rijvaardigheidscursus. Hierbij zal de focus liggen op de oudere bestuurders, aangezien hier de meeste winst valt te behalen. De groep oudere bestuurders blijkt namelijk de minste controle over hun scootmobiel te hebben. Verlies van controle over de scootmobiel is in ongeveer de helft van de gevallen de aanleiding van het ongeval.

Letselschade bij ongeval met scootmobiel

Bij een ongeval met een scootmobiel kan er door de bestuurder of andere betrokkenen letsel worden opgelopen. Wanneer u letselschade heeft opgelopen buiten uw schuld om, kunt u een schadevergoeding claimen voor uw materiële- en immateriële schade. Wanneer u onze hulp daarvoor inschakelt, bent u ervan verzekerd dat u niet met een te laag bedrag genoegen neemt. Bovendien is onze hulp voor u altijd gratis! U loopt dus geen enkel financieel risico. Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!