15 augustus 2013

Uit een jaarverslag van de Letselschade Raad blijkt dat steeds meer mensen zich bij een letselschadespecialist melden na een medische fout. De slachtoffers lijken zich meer bewust te worden van de rechten die zij hebben wanneer hun behandelend arts een fout heeft begaan.

Verondersteld wordt dat deze bewustwording in verband staat met de recente media aandacht aan grote zaken als die van ex-neuroloog Jansen-Steur.

De Letselschade Raad is een onafhankelijk orgaan, gesubsidieerd door de overheid, dat meer transparantie en informatie naar letselschade slachtoffers toe wil bewerkstelligen. Volgens directeur Deborah Lauria is het aantal mensen dat zich meldde na een medische fout gestegen van 20% in 2011 naar 31% in 2012.

Niet machteloos na een medische fout

Dit betekent overigens niet direct dat het aantal medische fouten in absolute aantallen is toegenomen. Wel lijken slachtoffers zich steeds vaker te beseffen dat zij niet machteloos staan tegenover de vaak starre en arrogante houding van een arts. Soms gaat het slachtoffers zelfs niet eens om de letselschadevergoeding die zij door een schadeclaim kunnen verkrijgen, maar juist om tekst, uitleg en excuses. Veel van de slachtoffers storen zich aan de onsympathieke artsen die een houding tentoonstellen van: “Wie weet het nu beter? Bent u dat, of heb ik ervoor gestudeerd?”

Mede hierdoor overwegen mensen om naar een letselschadespecialist toe te stappen om een letselschade claim in te dienen. Heeft u ook een arts die zijn medische fout ontkent en wilt u hulp bij het verkrijgen van de letselschadevergoeding waar u recht op heeft? Neem dan contact op met één van onze letselschadespecialisten. In LetselPro vindt u een partner die te allen tijde opkomt voor uw rechten en de maximale vergoeding voor u behaalt.

Doe de letselschadetest!