9 maart 2015

Afgelopen weekeinde werden er een tweetal conducteurs van de NS mishandeld. Een vrouwelijke conducteur werd vrijdag bij Hoofddorp mishandeld, nadat zij een reiziger een boete oplegde voor zwartrijden. De vrouw liep daarbij meerdere botbreuken in het gezicht op. Op zaterdag overkwam een conducteur bij Helmond hetzelfde. Gelukkig kwam deze conducteur er zonder ernstige verwondingen vanaf. Uit cijfers van de NS blijkt dat er maar liefst 2 conducteurs per dag te maken krijgen met geweld!

Schadevergoeding na geweld op het werk

Voor de NS is de maat vol en zij vraagt de politiek daarom om meer aandacht voor dit groeiende probleem. Net als voor conducteurs bestaan er binnen sommige beroepen een grotere kans om slachtoffer te worden van geweld dan binnen andere beroepen. Vaak gaat het niet alleen om het fysieke letsel dat is toegebracht. Het is namelijk ook goed mogelijk dat het slachtoffer zich bijvoorbeeld niet meer veilig voelt op het werk. In zulke gevallen is er dus naast fysiek letsel ook sprake van psychisch leed. Er is sprake van letselschade, zodoende kan dit middels een schadevergoeding verhaald worden op de aansprakelijke partij.

Bedrijfsongeval en beroepsziekte

Andere vormen van letselschade op het werk zijn het bedrijfsongeval en beroepsziekte. Bij een bedrijfsongeval is er sprake van een ongeval op of rondom de werkplek. In beginsel is de werkgever hiervoor aansprakelijk, tenzij deze heeft gezorgd voor een veilige werkplek. Wanneer u ziek bent geworden of letsel heeft opgelopen door werkzaamheden die u heeft verricht, spreken we van een beroepsziekte. Hierbij kunt u denken aan een schilder die het Organo Psycho Syndroom (OPS) heeft opgelopen door de schadelijke verfdampen, mensen die ziek worden door het werken met kankerverwekkende stoffen zoals asbest of mensen die tegen een burn-out aanlopen vanwege te lange werktijden. Bij beroepsziekten kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen.

Hulp bij letselschade

Het claimen van een letselschadevergoeding bij uw werkgever is vaak een gevoelig onderwerp. U wilt immers niet dat de relatie tussen u en uw werkgever verslechtert. Ons letselschadebureau staat u graag bij om u te helpen uw werkgever aansprakelijk te stellen, zonder dat de relatie hieronder komt te lijden. Daarnaast is onze hulp voor u altijd gratis. U kunt contact opnemen met een van onze letselschadespecialisten via het online contactformulier of door telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60

 
Doe de letselschadetest!