19 februari 2015

Onlangs kwam een 90-jarige man te overlijden na een ongeval met een metro. Op het Rotterdamse metrostation Oosterflank kwam de met een rollator lopende man met zijn jas vast te zitten tussen de deuren van de metro. De bestuurder had dit in eerste instantie niet in de gaten en trok de man voor een korte tijd mee met de metro, waarbij de man ernstig ten val kwam. De man werd door omstanders nog gereanimeerd, maar overleed later alsnog in het ziekenhuis. Wie is hiervoor aansprakelijk? Valt de bestuurder van de metro iets te verwijten?

Letselschade openbaar vervoer

Volgens de wet dient een vervoerder er zorg voor te dragen dat u op een veilige manier van punt A naar B wordt vervoerd. Wanneer een passagier letsel oploopt in de tijd dat deze gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is de vervoerder aansprakelijk, tenzij deze het ongeval op geen enkele wijze had kunnen voorkomen. U zou bijvoorbeeld letselschade op kunnen lopen wanneer een bus te hard optrekt/remt, u ten val komt bij het in- of uitstappen of wanneer het voertuig in botsing komt met een ander voertuig. In elk van deze gevallen is het vervoersbedrijf aansprakelijk. In het hierboven besproken voorval zou het vervoersbedrijf waar de metrobestuurder voor werkt dus aansprakelijk zijn.

Aansprakelijkheid openbaar vervoer

Een vervoersbedrijf stelt wanneer zij aansprakelijk worden gesteld, bijna altijd dat zij het letsel niet hadden kunnen voorkomen. Zo trachten zij onder de kosten van de schadevergoeding uit te komen. Zonder bijstand van een deskundig letselschadespecialist wordt u al snel van het kastje naar de muur gestuurd. Door een letselschadebureau in te schakelen, voorkomt u dat u uiteindelijk met lege handen komt te staan en veel financiële schade lijdt.

Heeft u letselschade opgelopen in het openbaar vervoer? Schakel dan LetselPro in, zodat u bent verzekerd van professionele juridische hulp bij het claimen van uw schadevergoeding. De kosten voor onze hulp worden verhaald op de aansprakelijke partij. Zelfs wanneer uiteindelijk blijkt dat dit (deels) niet wordt vergoedt, blijft onze hulp voor u toch altijd gratis. Wij dragen namelijk zelf het risico hiervoor. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor advies middels ons online contactformulier of via het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

 
Doe de letselschadetest!