6 november 2014

Tijdens een crashtest die werd uitgevoerd volgens de NCAP-regels, scoorde de nieuwe Datsun Go nul punten. Hierbij werd een frontale botsing gesimuleerd, waarbij het voertuig met 64 kilometer per uur, frontaal op een voorganger knalde. Tijdens de test begaf de carrosserie van de auto het en werd deze daarom gekwalificeerd als instabiel. Daarnaast heeft dit model geen airbags, waardoor het hoofd van de inzittenden bij een botsing in direct contact komt met het stuurwiel en het dashboard. Hierdoor is de kans op serieus letsel levensgroot.

Opkomst budgetauto’s mogelijke bron van letselschade

Dankzij de kredietcrisis en de hoge brandstofprijzen, is de wereldwijde vraag naar goedkopere auto’s in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Westerse autofabrikanten worden hierbij ingehaald door producenten uit India en China, die goedkopere auto’s produceren. Nu blijkt echter dat dit de veiligheid tijdens een auto ongeval niet ten goede komt. Zo scoorden zes andere auto’s die in India worden geproduceerd al eerder nul sterren op de NCAP-test. Deze auto’s beschikken vaak niet over airbags en ABS, waardoor de kans op letselschade opgelopen door een verkeersongeval bij deze auto’s enorm hoog is.

Veiligheidsvoorzieningen voorkomen letsel bij auto ongeval

Voorzieningen zoals airbags en ABS zijn cruciaal om de bestuurder en passagiers te beschermen in het geval van een auto ongeluk. In bepaalde landen zijn deze echter niet verplicht volgens de lokale regelgeving, waardoor het zo kan zijn dat een bepaald model auto in Europa vijf sterren scoort op de NCAP-test en een uitgeklede versie van dit model in een land als India nul sterren. De Datsun Go heeft echter zo’n zwakke carrosserie, dat het installeren van airbags geen zin zou hebben. Dit model komt dan ook niet op de markt in Nederland, maar wel in landen in Centraal- en Oost-Europa.

LetselPro helpt slachtoffers van een verkeersongeval

Ook wanneer u wel in een veilige auto rijdt, is de kans altijd aanwezig dat u letsel oploopt bij een verkeersongeval waaraan u geen schuld heeft. In dit geval heeft u recht op een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van LetselPro kunnen u helpen bij het verkrijgen van de vergoeding waar u recht op heeft. Zij weten wat u doormaakt én weten hoe de procedure in zijn werk gaat. Daardoor kunnen zij u optimaal van dienst zijn, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw zaak de aandacht krijgt die deze verdient. Direct contact opnemen met één van onze letselschadespecialisten kan via onze website, of op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!