16 juli 2018

Tussen het vaststellen van de schuldvraag, het erkennen van de aansprakelijkheid en het vaststellen en uitkeren van een letselschadeclaim zit vaak een aanzienlijke periode die soms zelfs jaren kan beslaan. Dit is iets waar u als het slachtoffer van letselschade natuurlijk niet op zit te wachten, maar wat in de meeste gevallen onvermijdbaar is. Zo kan de exacte hoogte van uw letselschadeclaim pas berekend worden op het moment dat er geen ontwikkelingen meer zijn in de effecten die het letsel heeft op uw leven.

De exacte hoogte van uw letselschade kan pas berekent worden bij een medische eindtoestand.

Medische eindsituatie

Dit laatste wordt ook wel een medische eindtoestand genoemd. Dit houdt in dat een arts heeft vastgesteld dat uw letsel niet meer zal verbeteren of zal verslechteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u helemaal genezen bent, maar het kan ook betekenen dat u altijd klachten zult houden. Bij bepaalde soorten letsel, zoals bijvoorbeeld bij een whiplash, kunnen klachten op een later moment plotseling verergeren. In dat geval kan een medische eindtoestand lang op zich laten wachten. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt.

Tips voor uw letselschadeclaim

Wanneer de medische eindsituatie op zich laat wachten, is het belangrijk dat u het hoofd koel houdt en de juiste beslissingen maakt. Een ervaren letselschadebureau zoals LetselPro kan u hierbij helpen. Zo kunnen wij een voorschot voor u eisen bij de aansprakelijke partij. Dit betekent dat u een financiële vergoeding ontvangt, zonder dat dit effect heeft op de uiteindelijke hoogte van uw schadeclaim. Zo voorkomt u dat u in financiële problemen komt doordat u bijvoorbeeld verlies van inkomen ervaart.

Door een voorschot te claimen, voorkomt u dat u in financiële nood komt

Daarnaast adviseren wij u om niet akkoord te gaan met voorstellen van de aansprakelijke partij om de zaak te regelen, voordat de medische eindtoestand is bereikt. Hoewel het verleidelijk kan zijn en de bedragen die u worden aangeboden in eerste instantie vaak hoog lijken, is het onmogelijk om op dat moment al uw schadeposten in kaart te brengen. U loopt dan een verhoogd risico om akkoord te gaan met een schadevergoeding welke vele malen lager ligt dan de werkelijke letselschade.

LetselPro staat voor u klaar

Wanneer u het slachtoffer bent in een letselschadezaak, dan komt er veel op u af. Zonder de juiste kennis en expertise is de kans dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft klein. LetselPro kan u gratis bijstaan bij het claimen van uw letselschade. Onze letselschadejuristen werken enkel voor de slachtoffers van letselschade en hebben daardoor de ervaring die benodigd is om de hoogst mogelijke schadevergoeding voor u uit het vuur te slepen. Leg uw zaak vandaag nog geheel vrijblijvend aan ons voor via ons online contactformulier of telefonisch tijdens onze openingstijden.

Doe de letselschadetest!