De zomer staat weer om de hoek en dat betekent steeds lekkerder weer! De kinderen zijn al bijna niet meer binnen te houden en willen lekker ravotten in de buitenlucht. Steeds meer huishoudens kiezen voor een trampoline in de tuin om de kinderen te vermaken. Dit is ook een goede keuze, aangezien het springen op een trampoline goed is voor het brein, de spieren en de conditie. Echter zitten er ook gevaren aan een trampoline, welke kunnen zorgen voor letselschade.
Letselschade na ongeluk met trampoline
Door te hoge sprongen, gladheid en defecte of slecht onderhouden trampolines kunnen er nare dingen gebeuren. Verkeerd terecht komen kan zorgen voor ernstige letselschade. Het aantal mensen met ernstig letsel veroorzaakt door een trampoline was in 2021 dan ook het hoogst. In totaal zijn er 6.700 slachtoffers op de eerste hulp beland, waarvan 4.300 met ernstig letsel.
Voornamelijk kinderen maken gebruik van een trampoline. Zo is de groep op te delen in twee leeftijdsgroepen, van 0-11 jaar en 12-15 jaar. Veruit de meeste ongelukken gebeurden in de achtertuin, waarbij de trampoline niet verankerd was aan de grond.
Letsel door trampoline voorkomen
Niemand wilt dat hun kind letsel oploopt door het spelen op een trampoline. Daarom hebben we voor u een aantal tips op een rijtje gezet, zodat het letsel voorkomen kan worden.
- Bevestig rond de trampoline een veiligheidsnet.
- Zorg dat de randen netjes afgerand zijn.
- Verwijder alle objecten die vlakbij uw trampoline staan.
- Spring nooit met meer dan 1 persoon tegelijk op de trampoline.
- Houd zelf, als volwassene, het gedrag van uw kinderen op de trampoline in de gaten.
Letselschadevergoeding na ongeluk op trampoline
Heeft u, of uw kind, letselschade opgelopen op een trampoline door het toedoen van een ander? Dan is het wellicht mogelijk dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Neem hiervoor contact op met een van onze juristen en krijg een vrijblijvend advies. Onze hulp is overigens ook geheel kosteloos, dus twijfel geen moment!
Doe de letselschadetest!