7 februari 2022

Door verzekeringen af te sluiten, sluit u bepaalde risico’s uit voor uw bedrijf en werknemers. Daarom is het wel van belang om te weten wat het verschil is tussen bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. In dit nieuwsartikel vertellen we u wat de verschillen zijn en welke verzekering voor uw bedrijf belangrijk is. Zo weet u zeker dat u de juiste risico’s afdekt.

Letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorgt voor het afdekken van risico’s waarbij u of uw medewerkers, bedrijf, producten of diensten schade veroorzaken bij anderen. Hierbij is er sprake van schade aan spullen (materiele schade) of aan personen, bijvoorbeeld met een verkeersongeval (letselschade). Er kan ook indirecte schade ontstaan. Er zijn altijd risico’s die mogelijk tot een gebeurtenis leiden, bijvoorbeeld een ongeval op werk of een ongeval op de bouw. Wanneer er tijdens het lassen in een werkplaats brand ontstaat, dan is dit indirecte schade.

Materiele schade en letselschade

Voor uw bedrijf kunnen grote financiële gevolgen ontstaan wanneer u niet bent verzekerd tegen materiele schade en letselschade. Iedereen binnen uw bedrijf loopt risico op bedrijfsaansprakelijkheid. Een ongeluk zit soms in een kleine hoek en kan iedereen overkomen. Het is daarom beter om u hiertegen goed te verzekeren. Voor extra informatie kunt u altijd terecht bij een letselschade advocaat, jurist en of –specialisten. Veroorzaakt u zelf schade aan eigendommen van iemand of raakt er iemand gewond bij het uitvoeren van werkzaamheden, dan bent u gedekt tegen de financiële gevolgen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bij beroepsaansprakelijkheid heeft de schade altijd te maken met uw beroep, dus de beroepsfouten waar u mee te maken kan krijgen. Hierbij is er vaak sprake van financiële schade (vermogensschade) en geen schade aan spullen of letselschade. Een beroepsfout is bijvoorbeeld een rekenfout of wanneer u verkeerd advies geeft. Wanneer een architect een rekenfout maakt, kan het project vertraging oplopen. Dan valt deze gevolgschade aan het project onder beroepsaansprakelijkheid.

Juridische hulp bij letselschade na een bedrijfsongeval

Bent u tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden betrokken geraakt bij een ongeval en heeft u hier letselschade aan overgehouden? Dan doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met LetselPro. Onze rekenkundige zal uw zaak bekijken en de kostenposten uitvoerig berekenen. U ontvangt altijd een terugkoppeling van ons of u een haalbare zaak heeft. Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om uw werkgever aansprakelijk te stellenvoor de opgelopen letselschade. LetselPro heeft veel ervaring met het behandelen van bedrijfsongevallen en zal u zodoende bijstaan, zonder daarbij de relatie met uw werkgever te schaden. Leg uw zaak geheel vrijblijvend aan ons voor door contact op te nemen via 085 – 025 00 60 of het online contactformulier.

Doe de letselschadetest!