6 oktober 2014

In het Nederlandse verkeer vinden ongeveer 30 verkeersongevallen per dag plaats, waarvan gemiddeld 2 met dodelijke afloop. Daarmee is Nederland, samen met Zweden en het Verenigd Koninkrijk, een van de meest verkeersveilige landen in de hele wereld. Bij een verkeersongeluk kan het slachtoffer vaak een letselschadevergoeding claimen voor het letsel dat is opgelopen bij het ongeval. Hierbij is het wijselijk een letselschadespecialist in de arm te nemen. LetselPro noemt de drie meest gevaarlijke verkeersplekken in Nederland.

Leidseplein, Amsterdam

De meeste verkeersongevallen vinden in de grotere steden (Amsterdam, Den Haag en Rotterdam) plaats, omdat de verkeersdrukte daar het grootst is. Rondom het Leidseplein in Amsterdam hebben vorig jaar 21 verkeersongevallen plaatsgevonden. Drie personen liepen hierbij lichte verwondingen op, in 13 gevallen leidde het ongeval tot een bezoek aan de spoedeisende hulp. Bij de overige 5 gevallen was een regulier ziekenhuisbezoek afdoende.

Coolsingel, Rotterdam

In de omgeving van de Coolsingel in Rotterdam deden zich dit jaar 19 verkeersongevallen voor, waarbij 7 keer het slachtoffer op de spoedeisende hulp belandde. De gemeente heeft in deze omgeving onlangs 10 interactieve zebrapaden aangelegd, waarbij de automobilisten een waarschuwing krijgen wanneer er iemand oversteekt. Dit zal het aantal ongelukken drastisch moeten verminderen op de Coolsingel. Wanneer de techniek effectief blijkt, zal gemeente Rotterdam op meerdere plekken in de stad de interactieve zebrapaden aanleggen.

Waldorpstraat, Den Haag

Nummer drie op de lijst is omgeving Waldorpstraat in Den Haag, met 15 verkeersongevallen. Negen hiervan eindigde op de spoedeisende hulp en in drie gevallen was een ziekenhuisbezoek noodzakelijk. De oorzaak lijkt hier, naast de grote verkeersdrukte, te liggen in het feit dat de omgeving van de Waldorpstraat bestaat uit vele kruisingen waarbij afslaand verkeer de andere rijbaan kruist. Daarnaast leidt het gebruik van hetzelfde wegdek door tram, auto en fietsers ook tot verkeersongevallen.

Letselschadevergoeding bij een verkeersongeval

Een aanrijding kan voor het slachtoffer verstrekkende gevolgen hebben, zoals angst in het verkeer, lichamelijk leed of zelfs arbeidsongeschiktheid. De kans bestaat dat u recht heeft op een letselschadevergoeding na een verkeersongeval. Bij het claimen van een letselschadevergoeding is het echter belangrijk om u te laten bijstaan door een ervaren letselschadespecialist. Zo weet u zeker dat de vergoeding niet te laag uitvalt. Voor gratis en vrijblijvend juridisch advies kunt u contact opnemen met LetselPro.

Doe de letselschadetest!