Hoofdpijn na aanrijding van achteren | LetselPro

Hoofdpijn na aanrijding

Heeft u last van hoofdpijn na een aanrijding van achteren? Dan is het van belang dat u zich zo snel mogelijk laat onderzoeken door uw huisarts. Wanneer de hoofdpijnen (en wellicht nekpijnen) langer aanhouden, is het mogelijk dat u last heeft van een whiplash. Bent u buiten uw schuld om betrokken geraakt bij een ongeval? Schakel dan direct een letselschadespecialist in!

Gratis en vrijblijvend juridisch advies en hulp

Hoofdpijn na aanrijding van achteren

Door de vaak harde (en onverwachte) klap bij een aanrijding beweegt het hoofd krachtig heen en weer. Hierbij kunt u mogelijk langdurige of zelfs blijvende schade oplopen. Dit soort ongevallen worden ook wel een kop-staartbotsing genoemd en dit is de voornaamste oorzaak van een whiplash.

Wanneer de hoofdpijn na de botsing niet wegzakt, is het aan te raden u zo snel mogelijk te laten onderzoeken door uw huisarts of de spoedeisende hulp te bezoeken. Mocht u later een schadevergoeding willen claimen als u niet schuldig bent van de aanrijding, dan kunt u hierdoor het causale verband aantonen tussen uw klachten en de aanrijding.

Vergoeding claimen na een aanrijding

De gevolgen van een aanrijding van achteren kunnen voor u als slachtoffer groot zijn. Door de hevige klachten die gepaard gaan met een whiplash is het vaak onmogelijk om uw dagelijkse leven hetzelfde in te blijven vullen als voor het ongeval. Hierdoor lijdt u veel financiële schade en gaat de kwaliteit van leven bovendien ook achteruit. Het is dan uiterst belangrijk om alle schadeposten bij te houden, zodat u deze later kunt verhalen op de aansprakelijke partij.

Beide aspecten geven u het recht om een letselschadevergoeding te claimen. Onze juristen helpen u graag bij het claimen van uw letselschade. Door ons letselschadebureau in te schakelen bent u niet alleen verzekerd van professionele hulp, maar loopt u tevens geen enkel financieel risico. Onze juridische hulp is namelijk kosteloos voor u, ook als uiteindelijk blijkt dat u geen recht heeft op een letselschadevergoeding.

Letselschadespecialist Bas Aarts | LetselPro

Bas Aarts

- Letselschadejurist

Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor

U kunt uw zaak of situatie volledig vrijblijvend voorleggen aan onze juristen. Hierbij ontvangt u altijd een eerlijk advies van onze letselschadespecialisten en helpen wij u op weg, ook wanneer wij u uiteindelijk niet van dienst kunnen zijn. U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 085 - 025 00 60.

Doe de letselschade test!
Gratis hulp bij letselschade van LetselPro | Kusje erop?
Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Hoe ontstaat een whiplash?

Een whiplash ontstaat over het algemeen door een verkeersongeluk. Zo kan het zijn dat er iemand achterop knalt, of van voren opeens stopt waardoor u achterop knalt. Door de knal vliegt uw hoofd naar voren (of juist naar achteren) waardoor enorm veel druk op de nek komt te staan. Naast nekklachten kan hierdoor ook hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan.

Wat te doen bij een whiplash?

Wanneer u een whiplash heeft opgelopen kunt u het beste een aantal dagen rust nemen. Het is niet bewezen dat het dragen van een speciale kraag nut heeft. Wel kunt u bepaalde oefeningen doen om de nek soepel te houden. Door op uw rug te liggen, met de armen langs het lichaam, kunt u langzaam uw hoofd naar links en rechts draaien tot u niet meer verder kunt. Herhaal dit zo vaak als u kunt. Laat u echter altijd helpen door een arts om blijvende klachten te voorkomen. Mocht de whiplash zijn veroorzaakt door een ongeluk, buiten uw schuld om, dient u direct contact op te nemen met de letselschade juristen van LetselPro. Zo kunnen wij samen met u een letselschadevergoeding claimen voor de opgelopen letselschade.
Recente zaken omtrent letselschade LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,73 uit 10 op basis van 82 recensies
Second opinion letselschade | LetselPro Fors hogere vergoeding na second opinion whiplash
Ilunga beoordeelde LetselPro met een 10/10
Uiteindelijke letselschadevergoeding €92.000,-
Lees meer
Studievertraging door whiplash | LetselPro Studievertraging door whiplash
Carolien beoordeelde LetselPro met een 10/10
Uiteindelijke letselschadevergoeding €25.000,-
Lees meer
“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

Whatsapp for Business
Neem contact op

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.