Een 40-jarige man loopt letsel op aan zijn duim tijdens zijn werk in de asbest verwijderindustrie. Hij was een ruit van enkel glas aan het verwijderen met behulp van een zuignap. De ruit spatte uit elkaar en een stuk van de glasplaat viel op zijn linkerhand ter hoogte van de duim.

Letsel

Betrokkene ging naar de eerste hulp en aldaar werd de glaswond gehecht. Enkele dagen later merkte hij dat hij de duim niet goed kon strekken en bewegen en hij werd via de huisarts doorverwezen voor een echo. Op de echo werd mogelijk een gescheurde pees gezien. De betrokkene werd vervolgens pas na drie weken verwezen en geopereerd, waarbij tijdens de operatie peesresten werden aangetroffen die niet meer te repareren waren. Na de operatie had betrokkene krachtsverlies. Vervolgens vonden er nog een aantal operaties plaats, waarbij vet uit de buik naar de duim verplaatst werd en ook deze operaties hadden niet het gewenste resultaat. Betrokkene kreeg eigenlijk meer last van de linkerhand en het gevoel nam af in het gebied aan de bovenzijde van de hand. Ook ging de duim regelmatig bij strekken juist uit de kom en klapte deze door naar een overstrekking. Uiteindelijk werd in een operatie het gewrichtje van de duim vastgezet en een aantal zenuwen bij de pols doorgenomen. Hierna heeft betrokkene uitgebreide handtherapie gehad.

Werkgeversaansprakelijkheid

De werkgever van de man wordt door LetselPro aansprakelijk gesteld voor het ongeval en de gevolgen daarvan. De werkgever is tekortgeschoten in haar zorgplicht aangezien deze geen speciale glashandschoenen ter beschikking heeft gesteld aan de werknemer en deze ook geen instructies heeft ontvangen van de werkgever. De aansprakelijke verzekeraar van de werkgever erkent de aansprakelijkheid.

Klachten en beperkingen

Betrokkene kan de duim niet goed strekken en hij heeft eigenlijk geen kracht in de linkerduim; hij kan niet goed dingen beetpakken met de duim aan de linkerhand. De duim wordt zoveel mogelijk beschermd door het dragen van een brace, dit helpt tegen het stoten en ook geeft het in deze stand minder klachten. De meeste handelingen verricht betrokkene met de pink of tussen de wijsvinger en de middelvinger en verder zoveel mogelijk alle handelingen met de rechterhand. Hij gebruikt de duim bij geen enkele activiteit meer. Autorijden gaat niet meer, hij kan niet schakelen als hij met zijn linkerhand het stuur moet vasthouden. Fietsen gaat ook niet meer, omdat hij met de linkerhand niet goed kan steunen op het stuur. Hij is hiermee gestopt.

Arbeidsongeschikt

Als gevolg van het ongeval raakt de man arbeidsongeschikt en komt in de WIA terecht.

Schadevergoeding

LetselPro weet voor de man een schadevergoeding te regelen van € 269.170,-.

Doe de letselschadetest!